RECENZIJA: Iron man

Prebacivanje filma u oblik video igre i obrnuto vrlo je rizično i najčešće kao rezultat dobivamo nešto čudno i neigrivo tj. negledljivo ako se radi filmu. Iron Man je svakako mogao biti bolji, mnogo bolji, ali čini se da se izdavač odlučio zadovoljiti time da na brzinu napravi igru koja prati film i to je to.

E pa gospodo, to nije baš to. Igra ima i nekih zabavnih dijelova, grafički relativno dobro izgleda na svim platformama (prvo je napravljena za konzole pa tek onda za računala) ali već smo davno naučili da gomila predivne ali dosadne grafike treba ustupiti mjesto boljoj igrivosti i trajnosti igre.

U igri ste u ulozi g. Starka tj, Iron Mana koji pokušava srediti gomile zlikovaca koji su se na neki način dokopali njegovog oružja. G. Stark ne bi bio važan u cijeloj toj priči da nije napravio metalno odijelo koje mu daje posebne sposobnosti i koje se tijekom igre usavršava i oprema sve boljom i boljom zaštitom i oružjima. Ali to nije sve, Iron Man može i letjeti, ima ubrzivače i odijelo ga gotovo u potpunosti štiti od neprijatelja. Naravno, napadaju ga ne samo vojnici nego i tenkovi, helikopteri, bacači raketa i slične za običnog smrtnika nepobjedive naprave (osim ako se ne zovete Arnold ili Sylvester).

Sama igra sastoji se od više misija u kojima izvršavate pojedine zadatke. Morate doći do određene točke i na putu uništavati oružje pa kad dođete do te točke dobivate novu ili ih već u startu imate nekoliko – sve su one prikazane i na radaru zajedno sa neprijateljskim jedinicama (one su, naravno, crvene boje).

Igru igrate iz trećeg lica što je dobro jer su baš zgodna ta Iron Man opasna odijela, naročito kad pritisnete tipku za ubrzavanje (lijevi Alt na računalima) i pojurite u željenom smjeru.

Neprijatelja ima jako mnogo i napadaju sa svih strana, a igra obiluje i opasnim uređajima koji ispaljuju neke neidentificirane smrtonosne zrake. Nažalost, radnja je dosta linearna i jednolična i nakon nekog vremena shvatite da vas ne čeka ništa novo. Osvježenje su zračne bitke sa helikopterima ali i to vrlo brzo postaje rutina.

Nikada igre napravljene po tim nekim nama polupoznatim (premda se crtić i kod nas počeo prikazivati prije nekoliko godina) likovima nisu prolazile dobro pa se čini da ista sudbina očekuje i Iron Mana. Šteta! Ako su Transfomersi ispali tako dobro čudno je da Iron Man nije mogao biti dotjeraniji sa malo većom dubinom i trajnošću.

+Hvalimo
– izgled Iron Mana
– letenje
– Zamjeramo
– predvidivost
– ponavljanje radnje
– kratkotrajnost
– nešto svakako nedostaje
OCJENE:
Radnja: 6
Grafika: 7
Zvuk: 6
Igrivost: 5
Ukupni dojam: 5
Konačna ocjena: 58%
Platforma: PC, DS, PSP, PS2, PS3, XBOX360
Izdavač: Sega
Autor: Artificial Mind
Vrsta: akcijska arkada
Max. igrača: 1
Namijenjena: svima
U prodaji od: 06. svibnja 2008

 

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.