RECENZIJA: Legendary, Pandorina kutija se otvorila

Što biste rekli da vam netko plati primamljivu količinu love da provalite u neki tamo muzej i obavite određenu radnju sa nekim starim lijepim sandukom? Dobra ponuda, minimalni trud… hmmm, pa zašto ne. Na to je pristao i profesionalni kradljivac umjetnina Jack Deckard i ne znajući što čini otvorio Pandorinu kutiju.

Osim što je dobio posebne sposobnosti koje uključuju sposobnost upijanja energije preostale iza mrtvih čudovišta… čudovišta? Kojih sad čudovišta? E Deckarde druže stari, pa onih koja su se pojavila u čitavome svijetu nakon otvaranja kutije!!!

Plamena čudovišta, grifoni, vukodlaci, krakeni, ogromni golemi i zlikovac koji stoji iza svega i želi se riješiti vas i vaše partnerice pokušat će vam zagorčati život. I to vrlo uspješno već od samog početka. Baš kada pomislite da vas očekuje borba „samo“ sa gomilom čudovišta vidjet ćete da ćete se braniti i od privatne vojske čovjeka koji vas je unajmio i računao s tim da ćete samim otvaranjem Pandorine kutije poginuti. Srećom, postoji i svojevrstan pokret otpora pa ćete tijekom borbi imati i suborce koji će vam pomagati u svim misijama.

Igra je u stvari klasična pucačina iz prvog lica i ne nudi ništa novo osim mnoštva čudovišta sakupljenih izraznih mitova i legendi. Većina tih stvorova je strašno jaka i dosadna i svim silama se trude omesti vas u naumu da uništite Pandorinu kutiju i završite noćnu moru koja je snašla sve veće svjetske gradove.

Grafika je dosta dobra i relativno brzo se vrti, bez trzanja i prekidanja, čak i u situacijama kada se na ekranu nalazi veći broj likova u jeku akcije. čudovišta su neumorna i bore se svim silama ali za svako od njih postoji lijek (čitaj: adekvatno oružje). Nakon što sredite neko od njih, iza njega ostaje energija koju kupite i time obnavljate svoju energiju.

Uzastopnim brzim dvostrukim pritiskom na tipku „F“ koristite tu energiju i za uklanjanje manjih predmeta ili omamljivanje protivnika budući da vam lijeva ruka služi kao medij za prijenos energije. Neki protivnici se materijaliziraju tek pred sam napad pa ćete ih viđati kako lelujaju kao duhovi i traže najpogodniji trenutak za napad.

čudovišta koja izlaze iz vatre pljuju vatrene kugle na vas i možete ih srediti sirovom snagom ili oružjem. U blizini njihovog „gnijezda“ tj. mini vulkana obično se nalazi neki ventil za otvaranje vode koja uvijek zgodno pošprica i na taj način uništi „gnijezdo“. Kada ste na površini (što je dosta rijetko) obavezno napucajte svaki hidrant koji ugledate jer su uvijek postavljani tako da vas riješe tih nezgodnih bacača vatrenih kugli.

Grifone i neke krupnije stvorove ćete moći uništavati bacačem raketa na koje ćete povremeno nailaziti. čitavo vrijeme će vas pokušavati spasiti pokoji helikopter ali će gotovo uvijek takvi pokušaji neslavno proći jer su grifoni u akciji jaaaako opasni i nikakva leteća tehnologija im ne predstavlja neku prepreku.

E, da, umalo da nismo spomenuli vukodlake… Ta opaka stvorenja pentraju se na sve strane i napadaju neočekivano. Važno je napomenuti da ih možete ubiti samo tako da im otfikarite glavu. Ukoliko ga samo upucate dovoljan broj puta, neko će vrijeme ležati, a onda će se podignuti i navaliti ponovo na vas. Glavu mu možete odrezati vatrenim oružjem ili primjerice starom dobrom sjekirom koju imate uza sebe i koja nikada ne zataji.

Igra, naravno, ima i svojih mana. Nema tu mnogo stvari koje već nismo vidjeli. čudovišta izgledaju dobro, naročito kada sa strane promatrate kako se bore sa vašim saveznicima (to obično završi kobno za vaše) kojih ima na bacanje. Stvorovi ih pobiju kolikogod treba puta, a vaši kompići dolaze i dolaze i dolaze…

Najveći problem u igri je skakanje. To skakanje je napravljeno tako katastrofalno loše i toliko frustrira da je to nevjerojatno. Trebalo je samo isprogramirati razmaknicu (poznatiju kao „Space“) za skakanje kao i u svim ostalim pucaljkama. Ali ne, koji put skočite normalno, koji put ne možete skočiti nego možda reda radi koji centimetar iznad zemlje i slično. I tu čovjek vidi koliko neke sitnice u zapravo smetaju sveukupnom dojmu o igri.

Okolina je mogla biti interaktivnija jer neke predmete možete rasturati dok neki (koji su od istog materijala kao i ovi prije spomenuti) reagiraju na posve drukčiji način ili se prave bedasti i ignoriraju činjenicu da ste ih baš sada napucali sačmaricom i ostaju netaknuti.
Unatoč svemu, igra se čini zabavnom i mislim da je se isplati isprobati

+ Hvalimo
– čudovišta
– tematika
– izgled razorenih gradova

– Zamjeramo
– slaba interaktivnost okoline
– skakanje (razmaknica) vrlo čudno izvedeno
– grafika je mogla biti bolja

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:
Ocjena: 72 %

Naziv igre: Legendary
Platforma: PS3, Xbox 360, PC
Izdavač: Gamecock Media Group
Autor: Spark Unlimited
Vrsta: akcijska avantura u trećem licu
Max. igrača: 1, 8 online
Namijenjena: odraslima
U prodaji od: 18. studeni 2008.
Homepage: http://www.legendarythebox.com

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.