RECENZIJA: LEGO Indiana Jones 2 The Adventure Continues, nove avanture slavnog istraživača

Radnja
Avanture slavnog Indiane Jonesa se nastavljaju! Ili ponovo počinu? U svakom slučaju, ako ste ljubitelji LEGO kockica (a tko nije) ponovo ste u prilici pomoći našem junaku u priči koja se proteže kroz sva četiri velika kino hita. Ako ste zaboravili koji su to filmovi, evo ih – Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981), Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Indiana Jones and the The Last Crusade (1989) i posljednji Indiana Jones and the Crystal Skull (2008).

Nakon što je razbijena jedna antička vaza u muzeju, kreću vaše avanture u kojima morate otkriti i pronaći puno toga. Vaše će vas avanture voditi od džungli Južne Amerike , preko peruanskih ruševina te puno, puno dalje. Kako god okrenuli, zbog intenzivne akcije i rješavanja brojnih lakših i težih zagonetki niti trenutka vam neće biti dosadno. Jeste li spremni za pravu LEGO avanturu?

LEGO Indiana Jones 2, uskočite u sve moguće i nemoguće avanture slavnog istraživača

Ozbiljno neozbiljne avanture
Radnja bi trebala biti ozbiljna, jer se radi o pravom istraživačkom poslu koji vas čeka, s druge strane radi se o simpatičnim “legićima”. Dok se krećete po nivoima, prilično je visok stupanj interakcije. Savjetujemo da “razbijete” sve proedmete koje možete, jer se iza njih kriju korisne LEGO kockice koje ćete pretvarati u vrijedne bodove. Vaši će likovi trčati, skakati i istraživati. Naravno, svaki od njih ima svoj način borbe, a nama se posebno svidio novi Indyjev, a to je pomoću biča, vrlo simpatično. Ovisno o situaciji, za borbu možete iskoristiti i sve predmete na koje naiđete (stolice, oružja, mačevi, boce,…)

Osim toga, moći ćete voziti i neka vozila (džipove, trocikle,…). E sad, ono što ćete najviše morati raditi, to je naravno – istraživati. Kako bi napredovali u igri, morat ćete rješavati različite zagonetke za što će vam (opet) dobro doći vaš prijatelj. Ne trebamo posebno objašnjavati kako je puno zabavnije dok igraju oba igrača istovremeno. Tipke na tipkovnici su dobro podijeljene, tako da se čak nećete niti gurati. Sve u svemu, vrlo zabavno.

LEGO Indiana Jones 2, uskočite u sve moguće i nemoguće avanture slavnog istraživača

Zagonetke, glavolomke…
Naravno, sve zagonetke morate riješiti kako bi napredovali u igri. Neke će biti očigledne i vrlo jednostavne, no velik broj njih uopće nije jednostavan, morat ćete dobro razmisliti kako ćete napredovati u igri. Na nekim dijelovima igre neke će poteze moći napraviti jedan, a neke drugi lik. Ako i igrate sami, možete istovremeno voditi i dva igrača (nije teško). Malo je nezgodnije kada vas napadnu protivnici, ali snaći ćete se, ne sumnjamo u to.

Iako su zagonetke prilično “ozbiljne”, moramo priznati kako su ih jako dobro smislili, vrlo su intuitivne, tako da smo u stvari i uživali u njima. Upravo zbog njihove složenosti igru ne preporučujemo mlađim igračima od 10 godina. Ipak, kako nam klinci rastu, ne bih se čudio i da neki klinci puno bolje riješe neke zagonetke nego mi stariji. Ma, navalite samo… 🙂

LEGO Indiana Jones 2, uskočite u sve moguće i nemoguće avanture slavnog istraživača

Kako je bolje – jedan ili dva?
Drugi nastavak Indyja odlično je napravljen, ali ako budete igrali sami, nećete toliko uživati u igri kao kada su dva igrača. Naime, Indyju će svakako trebati pomoć, tako da će uz njega biti uvijek netko od vrijednih pomagača, kao što je npr. Mutt Williams. Igra odlično funkcionira u zaista korisno i pametno izvedenom “split” ili podijeljenom ekranu. Dok ste jedan blizu drugog, ekran se ne dijeli, tek kad se jedan igrač udalji od drugog, ekran se dijeli na pola. Ono što je najzanimljivije, ekran se ne dijeli točno po pola okomitom linijom, nego ovisno na kojoj se lokaciji nalazite tako se linija “iskosi”. Vrlo pametno!

Isto tako, spomenimo i da možete sami kreirati svoje vlastite avanture, tako da će do izražaja doći i vaša kreativnost. Dajte si oduška!

LEGO likovi su uvijek zabavni
LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues nastavak je prve prilično uspješne igre u kojoj se igrate s LEGO kockama, a u liku legendarnog istraživača. Očekuje vas puno avanture, zabave i simpatičnih likova koje ćete susretati. Kao i u sličnim LEGO nastavcima, akcije ne nedostaje. Iako bi se i oni stariji igrači mogli dobro zabaviti, moramo reći kako je igra u prvom redu namijenjena mlađim igračima koji će uživati uz LEGO Indyja. Nemojte očekivati vanzemaljsku grafiku ili ne znam kakve efekte, jer to nećete vidjeti. Ovo je sasvim drugačiji tip igre koja vas treba opustiti, zabaviti i malo uključiti vaše moždane vijuge. Igru svakako treba probati.

I ono što na kraju moramo spomenuti je da svakako posjetite i internetski site igre, koji je vrlo zanimljiv.

LEGO Indiana Jones 2, uskočite u sve moguće i nemoguće avanture slavnog istraživača

+ Hvalimo
+ simpatični i spretni LEGO likovi
+ zanimljive zagonetke
+ odličan “split“ ekran
+ filmska glazba
+ vrlo mali hardverski zahtjevi

– Zamjeramo
– neke zagonetke su malo preteške
– nema govora, samo mrmljanje… 🙂
– likovi nisu baš nešto “fleksibilni”, dosta su ograničeni po pokretima

OCJENE:
Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:

Konačna ocjena: 76%

Minimalni hardverski zahtjevi:
•    Windows 7 / Vista / XP
•    DirectX 9.0c
•    Intel Pentium IV 1.8 GHz ili AMD Athlon XP 2200+
•    512 MB RAM-a
•    nVidia GeForce FX 5800 ili ATI Radeon X1300 256MB RAM-a (podrška za Pixel Shader 3.0)
•    4,4 GB praznog prostora na tvrdom disku

Naziv igre: LEGO Indiana Jones 2
Platforma: PC, PS3, PSP, Xbox 360, Wii, DS
Izdavač: LucasArts
Autor: Traveller’s Tales
Vrsta: avantura
Max. igrača: 2
Namijenjena: 10+
Preporučena cijena: 39,99$
U prodaji od: 17. studenog 2009
Homepage: www.lucasarts.com/games/legoindianajones2/
Slične igre: RECENZIJA: LEGO Batman, super-junak u kockicama
RECENZIJA: Lego Star Wars The Complete Saga

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.