RECENZIJA: Live For Speed S2 (LFS) – Online Racing Simulator – ekipa, čekamo vas online!

" style=

Radnja
Svi se volimo natjecati, utrkivati, biti bolji od drugih. Lako je to kada igrate protiv računala ili konzole, no kada je vaš suparnik netko od krvi i mesa tko razmišlja otprilike kao vi, tada je situacija puno zanimljivija. Jedna od online multiplayer igara na koju smo naišli čisto slučajno (prateći neke siteove o superautomobilima) otkrili smo ovu igru – Life For Speed.

LFS je punokrvni online trkaći simulator u kojem ćete osjetiti pravu vožnju. Zašto pravu? Pa, nema arkadnog moda, nema svih onih dodataka s kojima ste pobjeđivali, ovdje su za sve pravila ista, i protivnici su stvarni igrači, tamo negdje daleko, s druge strane internetske žice (ili wirelessa, naravno).

Sve što ovdje morate je VOZITI i POBIJEDITI. I to je sve. ali nije niti malo lako. Žestoko smo se borili (protiv cijelog svijeta) dok smo došli do prve pobjede. I odmah na početku preporučujemo korištenje "volana" (steering wheel), jer nemate šanse s tipkovnicom/mišem.

Zašto o ovoj igri nećete praktički pronaći niti retka na drugim hrvatskim portalima? Pa, čini nam se kako im to nije interesantno (nema ovdje pinke, zarade), ali jako griješe. Mi vam je jednostavno želimo preporučiti besplatno. Istina, igra nije od jučer, ali ćete je igrati i danas i sutra 🙂

Način igranja: besplatno, LFS S1, LFS S2
Nakon što instalirate igru (www.lfs.net) koja se s instalacijskih MB proširi tek na 474 MB, trebate se registrirati na ovoj adresi i te podatke upisati u igru – i već ste online! Sve je napravljeno vrlo jednostavno i lako ćete se snaći.

U ponudi su tri načina igranja. Prvi je besplatni, svim nam najdraži, u kojem možete isprobati igru i u "punoj snazi" je voziti bez ograničenja. Hm, ipak ima ograničenja. U besplatnoj verziji su u ponudi samo tri automobila – jedan s prednjim pogonom (FWD), jedan sa stražnjim pogonom (RWD) i jedna Formula. Sasvim dovoljno za početak kako bi osjetili snagu ove igre. E, da, i na raspolaganju su vam dvije staze – jedna asflatna standardna i jedna za rallycross. Igra je defaultno podešena za asfaltne utrke, no u opcijama automobile možete podesiti i na rallycross opciju, što je vrlo bitno ako želite postići dobar rezultat.

LFS S1 je sve isto kao i besplatni način igranja, ali s puno više automobila i staza. Već pogađate, LFS S2 je isto to, ali svega ima još više. No, tu se pojavljuju i neke dodatne opcije kao što je fino podešavanje automobila (dinamička komora za simulaciju suspenzije), podešavanje guma, te vrlo brzi automobili.

Naravno, besplatno je besplatno, a licence za S1 i S2 koštaju 12, odnosno 12 funti.

Zašto smo izgubili 2 dana života?
LFS igrati možete protiv računala (AI), ali kao što smo već rekli, to i nije baš nešto. Ono pravo osjetit ćete kada budete vozili protiv drugih igrača, online preko Interneta. Već postoje mnoge lige u kojima se juri, održavaju se prvenstva i slično.

Mi smo bili toliko oduševljeni igrom da smo prekinuli sav posao na dva dana i samo se utrkivali. Jednostavno, uživali smo. Sigurno vas zanima postoji li podrška za hrvatski jezik? Postoji! sve će vam pisati na lijepom našem hrvatskom, tako da ćete u potpunosti uživati u igri koja je inače lokalizirana na čak 35 jezika.

Dakle, sama vožnja je vrlo, vrlo realna, dobit ćete pravi osjećaj, kao da se zaista nalazite u trkaćem automobilu. Malo smo bili skeptični na vožnju online, jer ovo nije npr pucačina (kao Call of Duty) i ovdje apsolutno mora biti sve bez zastajkivanja, svaki djelić sekunde u utrci je važan. No, već nakon nekoliko krugova shvatili smo kako s tim nema problema – sve ide fino i glatko, čista uživancija. Problemi mogu nastati eventualno ako se spajate na neke udaljene servere, pa se može pojaviti "lag" što će rezultirati automatskim izbacivanjem sa servera.

Čekamo vas!
Nemamo namjeru u ovoj našoj mini recenziji više trošiti riječi na ovu igru jer je preporučujemo svima koji vole dobro utrkivanje. Vjerujemo kako te dobili sliku o čemu se radi. Mi ćemo tijekom ljeta pokušati biti online čim više i igrati, a vama preporučujemo da nam se pridružite.

Više detalja o igri potražite na službenoj stranici www.lfs.net, gdje možete skinuti i punu instalaciju igre. Dodajmo i informaciju kako u Hrvatskoj također postoji LFS zajednica – CROteam racing, gdje ćete pronaći puno korisnih detalja o igri. Let's race!

+ Hvalimo
+ vrhunska online simulacija
+ na hrvatskom jeziku
+ odlična grafika i mogućnost vožnje
+ možete igrati i besplatno

– Zamjeramo
– nelicencirani automobili (tu i tamo, te pokoja reklama)
– (još uvijek) mali broj staza i vozila
– ništa posebno

OCJENE:

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:

Konačna ocjena: 86%

 

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.