RECENZIJA: Mercury Meltdown Revolution

O čemu se radi? Vodite kapljicu žive kroz niz labirinata u kojima jadnu kapljicu očekuje nioz opasnosti. Kapljica mora ostati u komadu ili barem svom većem dijelu i kao takvu ju morate dovesti do cilja.

Kontrolerom naginjete labirint i pokupavate što brže stići do cilja. Da stvari ne bi bile prejednostavne na putu su postavljene prepreke. Neke od prepreka zahtijevaju od vas da promijenite boju kapljice. To činite ili dolaskom ispod nekih čudnih uređaja za bojanje ili kombiniranjem dvaju ili više kapljica različite boje u jednu neke sasvim druge boje.

Prilikom igranja treba pripaziti da se kapljica ne raspadne na manje dijelove jer je tada teže upravljati kapljicom. E da, zaboravili smo napomenuti da su labirinti negdje u zraku i da se može dogoditi da kapljica ode preko ruba te da se cijela ili samo dijelom izgubi u provaliji. U tom slučaju morate ponovo krenuti sa tim nivoom.

Jadna kapljica kreće se kroz četiri svijeta (obični, vrući, hladni i čvrsti) u kojima se drukčije ponaša. Kapljica se inače ponaša vrlo realistično pa vam se čini da na ekranu stvarno imate pravu kapljicu žive.

U igri vas očekuje više od 150 razina različite težine i mnoštvo sakrivenih nivoa koje tek treba otključati. Sakupljanjem dodatnih bodova možete otključati do 5 igara za tulume (party games) u kojima se možete natjecati protiv konzole ili svojih prijatelja.

Igra zahtijeva koncentraciju i spretnost, a pogodna je za igrače svih uzrasta. Već na prvom nivou ćete možda imati poteškoća sa prelaženjem ali ćete savladati sistem igranja. Na nekim nivoima krećete sa nekoliko kapljica koje treba ili spojiti i odvesti do cilja ili se one ne smiju spojiti nego svaka od njih (a uvijek su različite boje) mora doći do cilja u svojoj boji. Nezgodno je kada dvije kapljice različite boje moraju istovremeno doći do cilja svaka u svojoj boji – nije nemoguće ali je poprilično teško.

Grafika u igri je jednostavna, svjetovi su animirani i šareni dok zvuk u igri ne igra neku posebnu ulogu. Izvrsna upotreba kontrolera i jednostavnost radnje su glavni aduti ove zarazne i simpatične igre koju ćete moći igrati uvijek iznova. Odličan posao!

+Hvalimo

– upravljanje

– veliki broj nivoa

– jednostavnost

– trajnost

– Zamjeramo

– nema multiplayer

OCJENE:

Radnja: 9
Grafika: 8
Zvuk: 8
Igrivost: 9
Ukupni dojam: 9
Konačna ocjena: 86%

Platforma: Wii
Izdavač: Ignition Entertainment
Autor: Ignition Entertainment
Vrsta: logička arkada
Max. igrača: 1
Namijenjena: svima
U prodaji od: 08. lipnja 2007

Homepage:www.ignitionusa.com/mmrev/main.htm

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.