RECENZIJA: MotoGP 08

Da li vam je potrebno nešto objašnjavati o kakvoj se igri radi. Mislim da ne. Podesite grafiku, zvuk i opcije, odaberite način igranja – Quick Race, Career ili Championship. U prvom odabirete stazu, motor i vozača te vozite jednu utrku. Drugi je prilično zanimljiv (Career) jer krećete od samog početka, u najslabijoj klasi od 125 kubika. Svakako se potrudite da budete u samom vrhu jer ćete tijekom sezone osvajati bodove kojima nadograđuješ svoj motor koji postaje brži i bolje ulazi u zavoje. Ako vam ne ide, predlažemo da smanjite nivo težine. Kako napredujete, otključavat ćete nove kacige, timove, motore i prvenstva. Slijedeća jača klasa je 250 kubika i tu je situacija ozbiljnija i teža, dok je MotoGP klasa od 500cc prava poslastica jer ćete postizati brzine i do 340 km/h!

Posebno su nam se svidjele utrke po kiši, vrlo interesantno. Jasno, ne možete u zavoj ulaziti kao po suhoj stazi, svakako pripazite ili ćete se brzo naći pokraj staze. U samoj utrci ima dosta guranja i to je još jedna prilika da se nađete pokraj staze i jednom od vaših vratolomnih izlijetanja. I najmanja greška se skupo plaća.

Ipak, otkrit ćemo vam malu tajnu. To u stvari i nije tajna, ali će pomoći. Ključ je u ulasku i izlasku iz zavoja. Tu je ključ uspjeha i pobjede. Dakle, cilj je da u zavoju budete čim bliže unutarnjem rubu, što je logično. To će vam omogućiti da u izlasku iz zavoja postignete veću brzinu. I to je sva mudrost. Djeluje jednostavno, zar ne? Ali nije. I najmanja greška znatno će vas usporiti, a tada će pokraj vas projuriti suparnički vozači.
Drugi trik odnosi se na zavjetrinu iza drugog vozača. U početku ćete shvatiti kako ste možda i sporiji na ravnim dionicama, zato se postavite iza nekog vozača koji će vas "vući" i tako ćete vrlo vjerojatno početi ubrzavati i možda ga i prestići.
I treća stvar, startna pozicija i sam start su jako bitni, pogotovo na težim nivoima. Puno je guranja na stazi, svi vozači biraju idealnu putanju za ulaske u zavoje, pa bi bilo ljepše da je staza pred vama čista.

MotoGP 08 još je jedna sjajna reinkarnacija najprestižnijih moto-utrka i MotoGP prvenstva. Grafika i igrivost su neupitni, sve je glatko radilo i na najvećoj rezoluciji na kojoj smo testirali igru, na 1680×1050. jedina zamjerka ide na račun zvuka, nekako je neuvjerljiv i kvari čitavu sliku o ovoj igri. Savršeno je preneseno svih 18 staza koje se inače voze u MotoGP prvenstvu. U klasi 125 kubika ukupno vozi 35, u klasi 250 vozi 24, a u klasi 500 kubika 18 vozača.

MotoGP 08 razvijena je praktički za sve platforme – Xbox 360, PlayStation 3, PC, PlayStation 2 i Wii. Ekipa iz Milestonea i izdavač Capcom odradili su odličan posao. Možda nas prošlogodišnji MotoGP nije oduševio, ali ova nova je mrak. Svakako preporučujemo nabaviti.

+ Hvalimo
– vrhuska glatka grafika i igrivost
– različiti modovi igranja i mogućnost napredovanja
– sjajna MotoGP atmosfera

– Zamjeramo
– ime vozača iznad glave može zasmetati u zavojima
– zvuk je (i dalje) neuobičajeno loš
– možda još koja zanimljiva opcija u krarijeri (Career)

OCJENE:
Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:

Konačna ocjena: 82%

Naziv igre: MotoGP 08
Platforma: PC, Xbox 360, PS3, PS2, Wii
Izdavač: Capcom
Autor: Milestone
Vrsta: trkaća simulacija
Max. igrača: 12
Namijenjena: svima
U prodaji od: 28. listopada 2008
Homepage: www.playmotogp.com

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.