RECENZIJA: Mr. Bean, legenda nas ponovo zabavlja!

Pred vama su nove avanture omiljenog nam Mr. Beana. Mislim da ne treba trošiti riječi opisujući ga, jer ga svi ionako jako dobro poznate. U stvari, sve možete vidjeti i na dnu recenzije u video prilozima, gdje ćete na prvom vidjeti jedan od uvoga u igru, na drugom gameplay iz igre, na trećem animiranu seriju, a na četvrtom neke od njegovih najpopularnijih igranih skečeva.

Vratimo se mi na samu igru, idemo vidjeti kakvu nam zabavu ona donosi. Odmah moramo spomenuti kako je igra nastala na temelju popularne animirane serije i praktički nema veze s igranim (filmskim) skečevima. Naime, kako autori igre kažu, Mr Bean je pred jednom od svojih najuvrnutijih avantura do sada. Njegov omiljeni medvjedić Teddy je otet, a znate i sami da Mr. Bean bez njega ne može živjeti. S njim živi, spava, razgovara, kupuje mu poklone, iako se radi o plišanoj igrački. Ali to je Mr. Bean. Neki tajanstveni zlikovci su ga oteli, a naš Mr. Bean treba brzo sakupiti otkupninu za medvjedića – 1.000 kolačića za mačke! Osim Mr: Beana, u igri se pojavljuju i njegov ljubljena Irma Gobb, Scrapper, i brojni drugi likovi.

Mr. Bean, legenda nas ponovo zabavlja!

Na samom početku možete odabrati što ćete igrati. U ponudi su dva načina igranja – Main Game i Mini Games, dok ćete Movie Clips (video priloge iz animirane serije) moći gledati tek nakon što ih otključate. Inače, igra se sastoji od 12 nivoa na kojima vas očekuju neobične zagonetke, još neobičnije zamke i totalno uvrnuti neprijatelji.

Krećete u lov, odnosno u prikupljanje potrebnih 1.000 mačjih kolačića kako bi otkupili svog medvjedića Teddyja. Naravno, vaš put neće biti jednostavan, morat ćete dobro uključiti i mozak kako bi uspjeli napredovati u igri. Na nekim lokacimama mrat ćete napraviti neke poteze, odnosno prikupiti neke elemente kako bi mogli nastaviti igru. Tako ćete morati npr. pronaći ključeve za otključavanje vrata, pomicati neke predmete kako bi se mogli negdje popeti i pokupiti neki predmet i slične sitnice. Ako postoji neka interakcija na ekranu, odnosno nešto možete pokupiti, podići, gurnuti, pročitati i slično, to ćete vidjeti na dnu ekrana.

Mr. Bean, legenda nas ponovo zabavlja!

Tijekom igre susrest ćete hrpu neprijatelja koji dodirom smanjuju vašu energiju koja je u desnom donjem dijelu ekrana prikazana u obliku tri medvjedića. Kada oni “iscure” tada se igra završava, a možete je nastaviti na prethodnom checkpointu (koji se automatski snima). Iako djeluje bezazleno, igra uopće nije jednostavna. Morat ćete biti na nekim dijelovima vrlo precizni i točni ako želite napredovati. Možda će vas s vremenom zabaviti i pokoji zvuk koji ispušta Mr. Bean, ali to nam nekako djeluje vrlo skromno, kao i grafika igre. Nekako smo se cijelo vrijeme mučili, igra je glatka, ali samo kretanje i kamera su prilično nezgrapno napravljeni, tako da vam npr. s leđa može prići pčela te dotaknuti i oduzeti vam dio energije, a da je uopće ne vidite na ekranu.

Ako ne želite igrati samu igru (scenarij), na raspolaganju vam je hrpa mini igara, koje možete igrati sami ili protiv prijatelja. Ima ih više od 20, a nabrojit ćemo samo neke:
1.    Jigsaw – slagalica (morate složiti slagalicu od 12-20 dijelova, ovisno o težini
2.    Whack a Moles – udri krticu čekićem po glavi! Da, upravo tako. Trebate čekićem ići preko rupa gdje izviruju krtice, a za svaki dobar udarac dobit ćete bodove.
3.    Garden Hunts – morate kopati po dvorištu i prije Irme Gobb (ili drugog igrača) pronaći skriveno blago
4.    Shooting Range – poznata igra iz luna-parkova u kojoj praćkom gađate likove na pomičnoj traci
5.    Garden Tennis – odigrajte simpatičnu partiju tenisa protiv prijatelja. Pri tome će se na terenu naći i neke prepreke, ali ništa zato, uživat ćete
6.    Garden Racing – imate priliku uskočiti u legendarni Mr. Beanov Mini i utrkivati se s Irmom Gobg ili protiv drugog igrača
7.    Garden Frogs – simpatična igra u kojoj morate prije protivnika sakupiti više žaba i spremiti ih na sigurno

Mr. Bean, legenda nas ponovo zabavlja!

Igra je, jasno, u prvom redu namijenjena najmlađim igračima kako bi se još više približili simpatičnom liku Mr. Beana. Ipak, autori igre baš i nisu napravili neki dobar posao, tako da animirana serija djeluje puno bolje, a njegovi igrani skečevi i filmovi su jednostavno zakon. To ne nešto što ne može nitko kopirati, samo je jedan jedini i jedinstveni Mr. Bean. Osobno sam njegov veliki ljubitelj i kad god mi je teško u životu, pogledam neki njegov skeč i odmah se osjećam bolje. S obzirom na jednostavnost igre i namjenu, ali i nisku cijenu, tek nekih 80-ak kuna, vrijedi je imati u kućnoj kolekciji.

Mr. Bean, legenda nas ponovo zabavlja!

+ Hvalimo
+ Br. Bean glavom i bradom, ma legenda!
+ zanimljive mozgalice i zagonetke
+ hrpa mini igara koje možete igrati neovisno o glavnoj igri
+ zanemariva (smiješno mala) hardverska konfiguracija

– Zamjeramo
– slaba grafika i loš zvuk
– vrlo neprecizne komande
– nezgrapna kamera iz trećeg lica

 

OCJENE:
Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:

Konačna ocjena: 54%

Minimalni hardverski zahtjevi:
OS: XP / Vista
DirectX: 9.0c/10
CPU: Pentium 3 / Athlon 1000mhz
Memorija: 128 MB
Grafička kartica: Nvidia Geforce 3 / ATI Radeon 8500 s Pixel Shader podrškom
Prostora na tvrdom disku: 230 MB

Naziv igre: Mr. Bean
Platforma: PC, PS2, Nintendo DS
Izdavač: Blast Entertainment
Autor: Mastertronic
Vrsta: akcijska avantura
Max. igrača: 1
Namijenjena: klincima
U prodaji od: 23. ožujka 2009
Preporučena cijena: 15,95$
Homepage: www.blast-games.com/en/product.asp?pid=587
Download: www.mastertronic.com/productDownload.asp?pid=798

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.