RECENZIJA: NBA 2K9 – košarka za mase

RECENZIJA: NBA Live 09 - Košarka za mase

Iako kod nas košarka nije ni približno popularna kao nogomet, to ne znači da ova igra nema što za ponuditi. Baš suprotno, ukoliko i malo volite košarku i ak ste barem jednom gledali na TV-u prijenos neke utakmice ova igra bi vam mogla biti sasvim simpatična. Nakon pokretanja igre dočekat će vas poznat meni sa nešto promijenjenim rasporedom opcija, naravno novom pozadinom te novim Soudtrackom, a uz košarku najbolje odgovara Hip-hop. Sve su opcije logično raspoređene i nakon što podesite sve potrebne grafičke, zvučne i ostale postavke vrijeme je da izaberete vrstu igre.

RECENZIJA: NBA Live 09 - Košarka za mase

Na raspolaganju vam je Quick game, gdje nakon izbora tima odmah krećete u akciju, zatim NBA Blacktop, radi se o nekoliko interesantnih različitih igara, kao naprimjer: natjecanje u zakucavanju lopte u koš, natjecanje u preciznosti bacanja trica iz svih kuteva, zatim igra jedan na jedan… Da vam sve ne otkrijemo ostalo istražite sami. Uglavnom ono što nam se dopalo kod ovih različitih vrsta igri je to da netrebate polomiti prste da izvedete neku akrobaciju već se može izvesti sa nekoliko pravih pritisaka na tipku. Naravno, tu je mogućnost igrananja cijele sezone, zatim doigravanja kao i treninga.

RECENZIJA: NBA Live 09 - Košarka za mase

Ukoliko ste igrali neku od prijašnjih verzija igre nećete trebati puno vremena da se priviknete na NBA 2K9, W,S,A,D tipke zadužene su za vođenje igrača, dok je numerički dio tipkovnice namijenjen za dodavanje, bacanje i razne egzibicije sa loptom.

RECENZIJA: NBA Live 09 - Košarka za mase

Ovisno o težini igre umjetna inteligencija će se ponašati drukčije, tako da su pogreške na postavkama za početnike mnogo češće pa će i neiskusniji igrač već nakon utakmice, dvije moći zabijati koševe. Ovo je vrlo dobra stvar jer se izbjegava nepotrebna frustracija kod igrača.

RECENZIJA: NBA Live 09 - Košarka za mase

No bez obzira na svu kvalitetu umjetne inteligencije najviše zabave ipak pruža igra između dvoje ljudi i tijekom recenzije najviše vremena smo proveli baš igrajući međusobno.

RECENZIJA: NBA Live 09 - Košarka za mase

I za kraj nekoliko riječi o grafici. Po osobnom mišljenu NBA je uvijek imao bolju, odnosno detaljniju grafiku od konkurencije. U novoj verziji grafika je dovedena još korak dalje, pa tako prilkom igranja imate osjećaj kao da pratite stvarnu utakmicu, gledatelji iz publike navijaju, mašu, maskote kluba za vrijeme utakmice animiraju, sudci su aktivni. Tek ponekad zasmeta neko izbijanje tekstura, pa prilikom krupnog plana igrača nekad izgleda kao da će mu glava svaki čas pasti sa ramena. Fizika igrača također je na nivou kao i vođenje lopte i sve izgleda jako prirodno. Zvuk je dobar, komentatori nisu prenaporni, zamjerka ide tek ponekom prečestom ponavljanju istih fraza.

Zaključak: Ako ste velik fan košarke onda ste vjerojatno već nabavili ovu igru, a ako ste još uvijek neodlučni naša je preporuka da date priliku igri posebno ako ste preskočili prethodni nastavak.

RECENZIJA: NBA Live 09 - Košarka za mase

+ Hvalimo
– različiti modovi igranja, igranje u dvoje
– grafika, zvuk i fizika igrača
– skromni hardverski zahtjevi

– Zamjeramo
– premalo novina u odnosu na prethodni nastavak
– teksture na nekim likovima, poput komentatora izgledaju tragikomično
– tek nešto bolja grafika i pokoji dodatak ipak nisu dovoljni za preporuku vlasnicima prethodne verzije

OCJENE:
Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:

Konačna ocjena: 80%

Naziv igre: NBA 2K9
Platforma: PC, Xbox 360, PS2, PS3
Izdavač: 2K Sports
Autor: Visual Concepts
Vrsta: simulacija, košarka
Max. igrača: 1
Namijenjena: svima
Homepage: http://2ksports.com/games/nba2k9


NBA 2K9 – trailer


NBA 2K9 – recenzija igre…

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.