RECENZIJA: Necrovision, FPS kao Wolfenstein ili Pandoras Tommorrow

Necrovisionrecenzija_00

Radnja je sljedeća: u prvom svjetskom ratu ratujete na strani Velike Britanije i negdje na nekom uobičajeno krvavom frontu stradate od plinova i budite se zabarikadirani sa još jednim vojnikom. Ubrzo nakon toga izlazite van i boreći se sa njemačkim vojnicima dolazite do spoznaje da nešto ne štima jer otkrivate ulaz u rov koji je zatvoren čeličnim vratima. Ali ne zato da ne uđete unutra već da netko… ili nešto… ne iziđe van. Svejedno, naš glavni lik čiji nastup i fore podsjećaju pomalo na Duke Nukema kreće u istraživanje i ubrzo nailazi na čudnu pojavu – mrtvi njemački vojnici ustaju i pokušavaju ga ubiti. Zgodno, Wolfesteinovska tematika prebačena u okruženje prethodnog rata.

Necrovisionrecenzija_01

Čim započne akcija dolazimo do spoznaje da nema odmora. Čudovišta naviru sa svih strana i napadaju uporno i bez straha. Naravno, kakva bi to bila čudovišta da se plaše tamo nekog lika naoružanog do zuba. Dobro, u početku ne baš pretjerano naoružanog ali tijekom igre ćemo nailaziti na zgodna pomagala u borbi protiv nemrtvih. Simpatični su ti povampireni leševi. Osim što navaljuju i pokušavaju ugristi glavni lik, gađaju ga raznoraznim predmetima i stvarno se trude biti opasni. Nikada nemojte dozvoliti da vam se približe u prevelikom broju jer će vas početi grickati sa svih strana i ubrzo ćete na ekranu vidjeti odnekud poznati natpis “Game Over”.

Necrovisionrecenzija_02


Osim nemrtvih, napadat će vas i njemački vojnici koji su se za idućih nekoliko stotina godina pretplatili na ulogu negativaca bez obzira o kojem se ratu radilo. Premda bez pancirki, vrlo su otporni i trebat će vam dosta metaka u tijelo da ih sredite. Ipak, pogoci direktno u glavu pomažu smiriti strasti i kod živih i nemrtvih protivnika. Kada budete vrlo precizni dobivat ćete komplimente kao što je primjerice “Hair Cutter”, “Harvest” i slično.

Necrovisionrecenzija_03

Što se oružja tiče, programeri su bili jako maštoviti i omogućili su korištenje lopata, bajuneta ili lampi uz pištolj što daje mogućnost kombiniranih udaraca (eto, ima i elemenata Tekkena i ostalih šora). Osim oružja povremeno ćete nailaziti i na pakete sa zdravljem dok vam se zdravlje do neke mjere i samo vraća (samo nikada ne dolazi do zelene razine) ali ne dok ste pod napadom. Ako primijetite da vam je zdravlje pri kraju zbrišite negdje u neki mračan kut da se na brzinu oporavite.

Necrovisionrecenzija_04


Jedno od rješenja za naizgled bezizlazne situacije je i korištenje adrenalina. Jednostavnim pritiskom na lijevi Alt ulazite u slow motion prikaz u kojem imate priliku srediti situaciju i kada mislite da ste gotovi. Vodite računa o tome da to stanje ne traje dugo pa se potrudite da budete brzi i precizni – dovoljno je da smanjite broj protivnika za pola, povučete se malo sa strane i onda ih sredite.

Necrovisionrecenzija_05

Mape obiluju eksplozivnim bačvama (valjda su pune baruta, sudeći po okruženju). Bačve čak možete gurati i postaviti kao zamke na mjesta na kojma očekujete neku veću navalu. Jednostavnu upucajte bačvu kada se oko nje nađe nekolicina protivnika i to je to. Sama eksplozija nije garancija da će baš svi biti savladani jer su nemrtvi (ili zombiji, zovimo ih kakogod nam se sviđa) vrlo otporni ali ih eksplozija barem uspori na neko vrijeme.

Necrovisionrecenzija_06


Grafika u igri je dosta dobra, osvjetljenje i detalji općenito su jako dobro izvedeni dok se odličan zvuk samo nadovezuje na sve to i pomaže da cjelina izgleda jako dobro. Nakon nekog vremena imao sam osjećaj da bi ovako nekako trebao izgledati novi najavljeni nastavak Wolfensteina.

Necrovisionrecenzija_07

+ Hvalimo
+ dobra grafika
+ zvuk je na nivou grafike
+ nema mirovanja, samo akcija
+ jako igrivo i zabavno
+ dobra interaktivnost s okolinom

– Zamjeramo
– međuscene su lošije od prosjeka
– glasovi su mogli biti bolji

OCJENE:
Radnja:07
Grafika:08
Zvuk:07
Igrivost:08
Ukupni dojam:08
Konačna ocjena: 76%

Minimalni hardverski zahtjevi:
OS: Windows XP SP3, Windows Vista SP1, Windows 7
CPU: Intel Dual Core 2.0 GHz ili AMD Athlon 4000+
Memorija: 1 GB, Vista 2GB
Grafička kartica:  256 MB (ATI X1600 ili nVidia 6800)
Prostora na tvrdom disku: 9 GB

Naziv igre: Necrovision
Platforma: PC
Izdavač: Aspyr
Autor: Farm 51
Vrsta: SF FPS pucačina
Max. Igrača: 1, online do 16 igrača
Namijenjena: 18+
U prodaji od: 24. travnja 2009
Preporučena cijena: 30$
Homepage: http://www.aspyr.com/product/info/109

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.