RECENZIJA: Ninja Reflex Wii

U ovoj igri, kao što sam naslov kaže, vježbate reflekse i pokušavate osvojiti crni pojas. Po zanimanju ste ninja i kroz šest mini igara od kojih svaka ima 6 podvrsta koje otključavate savladavanjem igara istog nivoa i osvajanjem nekog od pojaseva.

 

Mini igre su sljedeće:

1. Bacanje šurikena – morate pogoditi određeni broj meta u zadanom vremenskom roku i pod različitim uvjetima (primjerice, 3 mete iste boje). Tipkom B nanišanite cilj i trzajem Wiimotea bacate šuriken. Mete su pokretne i mogu nestati ukoliko ne budete dovoljno brzi.

2. Hvatanje muha štapićima za jelo – Što više budete napredovali u igri to će i muhe biti brže i teže će ih biti uhvatiti i ubaciti u neku od zdjela. Klikanjem u prazno riskirate da mogući broj pokušaja hvatanja muha (koji se povećava hvatanjem pojedinih muha) u lijevom gornjem uglu ekrana dođe do nule i onda lov na muhe prestaje. Zanimljiva disciplina.

3. Hvatanje riba rukama – Morate golim rukama uhvatiti ribe koje vam, u odnosu na veličinu (manje vrijede više), donose određeni broj bodova. Ukoliko u zadanom roku osvojite traženi broj bodova, riješili ste izazov i spremni ste za novi.

4. Mačevanje katanom – Napadaju vas sa svih strana a vi morate izvesti određeni broj različitih poteza (blokade, udarci i slično) u određenom vremenskom roku. Ovo je bila jedna od težih disciplina jer je rukovanje Wiimoteom malo komplicirano.

5. Hvatanje krijesnica – Jednostavna igra u kojoj morate pritisnuti gumb A čim se na ekranu pojavi krijesnica. I ova igra ima raznih varijacija ali nije pretjerano zanimljiva.

6. Korištenje nunčaka – Simpatična igra u kojoj morate oponašati pokrete koje vam nekoliko sekundi prije početka igre pokazuje konzola. Učitelj vas gađa raznim predmetima koje morate razbiti nunčakama. Zgodna igra.

Grafika u igri nije nešto naročito ali to za radnju ove igre nije niti bitno. Zvuk je simpatičan i doprinosi atmosferi igre. Igra je simpatična ali ostavlja dojam da nešto nedostaje. Možda još pokoja mini igra. I to neka malo živahnija. Ne bi škodilo da su dodali nešto aktivnijeg mačevanja kao u Red Steelu. Srećom, cijena igre (350 Kn) je niža od prosjeka novih Wii igara (450 kn) pa je to donekle olakšavajuća okolnost. Osim toga, ovo je jedna od rijetkih igara koja se bavi borilačkim vještinama koja nije nasilna i u kojoj nema ubijanja.

+ Hvalimo.
– zvuk
– šurikeni
– Zamjeramo.
– kratko traje
– slab AI protivnika
OCJENE:
Radnja: 6
Grafika: 7
Zvuk: 7
Igrivost: 6
Ukupni dojam: 6
Konačna ocjena: 64%
Platforma: Wii, DS
Izdavač: Electronic Arts
Autor: Sanzaru Games
Vrsta: akcija
Max. igrača: 1
Namijenjena: svima
U prodaji od: 04. ožujka 2008
Homepage: www.ninjareflex.com

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.