RECENZIJA: Nitro Bike, arkadna utrka

nitrobikewii_00

Nikako se ne radi o simulaciji već o običnoj arkadi, tek toliko da kasnije ne bude zabune. Sam naziv igre otkriva gotovo sve osim tehničkih detalja. Radi se o utrci motorima u kojoj imate na raspolaganju i nitro ubrzivač koji je ujedno i jedan od najboljih elemenata u igri.

nitrobikewii_01

Na raspolaganju imamo preko 20 različitih staza punih olupina i raznoraznih prepreka. Sudaranje obično rezultira eksplozijom, vjerojatno zbog nitra, a i prepreke obično u sebi sadrže pokoju kap nečeg tekućeg i eksplozivnog.
U igri je vrlo važno izvoditi raznorazne trikove i na taj način zarađivati bodove kojima se dobiva dodatni nitro. Staze su uobičajeno teške ili manje teške kao i u ostalim igrama ali je upravljanje Wii Remoteom vrlo teško jer je poprilično osjetljiv pa često i slabiji zavoji predstavljaju poteškoću. Problem sa utrkama na ovoj konzoli je taj što se čini lakše voziti koristeći se tipkovnicom ili volanom. Okretanje kontrolera u zraku dosta umara i vrlo brzo vidite kako mašete lijevo desno bez željenog učinka pa izgubite volju za igranjem. U kombinaciji sa mnoštvom prepreka na stazama to ostavlja vrlo loš dojam.

nitrobikewii_02

No, nije sve tako crno… no dobro, možda je tamno sivo, svjetlo sivo je možda u nekom drugom, paralelnom svemiru. Dakle, nitro ubrzivači su odlični i daju odličan osjećaj ubrzanja jer se sve oko vas trese i zamuti pa imate osjećaj da stvarno nekud ubrzavate. Kuda? Do prvog zavoja ili prepreke nakon čega obično letite po zraku sa ili bez eksplozije. Sudaranje sa objektima je prepušteno nekoj random rutini po kojoj povremeno odletite u zrak a povremeno prođete kroz prepreku i nastavite dalje. Vrlo čudno.

nitrobikewii_03

Igra ima i mnoštvo bugova od kojih je jedan i mogućnost da potonete u zemlju i visite tamo bez mogućnosti izlaska. Jednostavno propadnete kroz stazu, gornji dio motora i tijela viri van i onda se kamera rotira oko vas dok pokušavate izići koristeći nitro. Naravno, bez uspjeha. Zvuk je osrednji i ovo nikako nije igra koju bismo mogli preporučiti osim ako se baš ne popiknete na nju na nekom ultra velikom sniženju.

nitrobikewii_04

Praksa je pokazala da se od utrka na Wii konzoli ispplati igrati samo utrke sa nekim malim autima igračkama koji mogu i pucati, skakati i ponašati se kao prave igračke.
Igra podržava multiplayer, i to do 4 igrača na jednoj konzoli u podijeljenom ekranu ili do 6 igrača online. Premda sumnjam da ćete pronaći nekoga.

nitrobikewii_05

+ Hvalimo
+ nitro ubrzavanje

– Zamjeramo
– loša grafika
– gomila bugova
– upravljanje
– ma igra je stvarno loša…

OCJENE:
Radnja:05
Grafika:04
Zvuk:05
Igrivost:03
Ukupni dojam:04
Konačna ocjena: 42%

Naziv igre: Nitro Bike
Platforma: PS2 Nintendo Wii
Izdavač: Ubisoft
Autor: Left Field Productions
Vrsta: utrke motora
Max. Igrača: 1-4, do 6 online
Namijenjena: svima
U prodaji od: 8. veljače 2008
Preporučena cijena: 100 kn
Homepage: http://www.nitrobikegame.com/

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.