RECENZIJA: Penumbra Black Plague

Igru započinjete u zaključanoj prostoriji iz koje morate izići. Budući da se radi o pravoj avanturi u kojoj se krećete iz prvog lica, morate pronalaziti rješenja za sve prepreke i probleme pred kojima biste se mogli naći, a bit će ih jako mnogo.

Tražite, pretražujte sve na što naiđete jer je okolina izzuzetno interaktivna i vrlo je važno pregledati svaki kutak da biste mogli uzeti neki od predmeta koji bi vam mogli koristiti u igri. Tu su baterije, novčići, svjetiljke i slično. Grafika u igri je poprilično dobra i detaljna pa ćete moći otvarati sve ladice i ormariće, mijenjati osigurače i koristiti se računalima na koja naiđete.

U stvari, našli ste s usred prave noćne more – nalazite se u istraživačkom kompleksu u kojem je oslobođen virus koji sve zaražene pretvara u neku vrstu zombija. Prvi susret sa tim stvorenjima koja su nekad bili ljudi izuzetno je jeziv i tu nam već postaje jasno kako su programeri uspjeli stvoriti jako dobru atmosferu tipičnu za samo neke horror igre.

Zagonetke pred kojima ćete se naći imaju smisla budući da njihovim rješavanjem prolazite dalje, sve bliže sigurnosti ili nečemu sličnom. Otvaranje vrata, pronalaženje prolaza i onemogućavanje prepreka vrlo su realni dijelovi igre i mogu se zamisliti i u realnom svijetu.

Stvari bi bile prejednostavne kada ne bi bilo i svijeta snova u kojem se krećete kroz jezive prostore i rješavate malo čudnije zagonetke.

Zvuk u igri je izuzetno dobar i najviše pridonosi napetoj atmosferi. Susrete sa čudovištima možete rješavati borbom ili sakrivanjem – gotovo svaki od zombija može se izbjeći sakrivanjem. Šteta je da ovakve niskobudžetne igre ne možemo pronaći na našem tržištu budući da među njima ima pravih bisera.

+Hvalimo
– atmosferu
– zvuk
– igrivost
– zagonetke
– Zamjeramo
– kratkoća igre
OCJENE:
Radnja: 8
Grafika: 8
Zvuk: 9
Igrivost: 8
Ukupni dojam: 9
Konačna ocjena: 84%
Platforma: PC
Izdavač: GamersGate
Autor: Frictional Games
Vrsta: horror avantura
Max. igrača: 1
Namijenjena: svima
U prodaji od: 12. veljače 2008

 

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.