RECENZIJA: PURE: kada quad pali i žari!

Ova odlična simulacija dolazi nam iz Disneyeve radionice. Već na prvi pogled bit ćete zadivljeni grafikom i efektnim akrobatskim skokovima. Nemojte misliti da ćete lako dolaziti do pobjeda, protivnici su vrlo lukavi i brzi i iskoristit će svaku prednost na neravnom off-road terenu. Zanimljivo je da možete odabrati jednog od hrpe muških ili ženskih vozača, a vaše će vas vratolomije voditi po atraktivnim lokacijama New Mexica, Wyominga, Italije, Novog Zelanda ili Tajlanda. Ako se odličite za online varijantu, utrkivat ćete se s još 15 nabrijanih vozača. Grafika je odlična, no još više nas je oduševila odlična rock glazba koja dodatno podiže adrenalinsku atmosferu.

Prije samog utrkivanja proći ćete kroz malu školicu trikova u kojoj ćete naučiti osnovne poteze a koji će vam biti neophodni u nekim dijelovima utrka. Negdje ćete skupljati bodove, negdje ćete biti brži od drugih, a negdje ćete uz dodatne trikove morati preskočiti ogromne provalije ili nezgodne stijene.
Pure vam nudi tri načina igranja.
Race je čista trkaća klasika u kojoj se utrkujete s drugim vozačima. No, to nisu obične utrke. Prepune su vratolomni i atraktivnih skokova tako da ćete s vremenom dobiti osjećaj kako se radi o hrpi skokova a ne utrci. Shvatit ćete kada vaši nemilosrdni protivnici na cilj stignu prije vas… 🙂
Sprint je sličan način utrkivanja kao i Race, samo što je tu na prvom mjestu brzina. Staze su kraće i nema vratolomija, samo morate voziti brže od drugih i paziti da vas ne zbace s quada.
Freestyle ne utrkivanje s dodatnim elementima razasutim po cijeloj stazi. Trebate biti brži od drugih, skupljati elemente, raditi vratolomije i paziti da ne ostanete bez goriva jer je tada utrka završena.

Prilikom vožnje možete koristiti sve ono znanje koje ste stekli i u drugim vožnjama, s tim da uzmete u obzir da su ovdje u pitanju off-road staze (zemlja, makadam, blato) tako da će vaš quad poprilično proklizavati. Zato oprezno u zavojima, ili još bolje, dok vaš quad proklizava skrećite više nego što treba kako bi se zadržali na stazi (nešto slično kao u WRC reliju).
Prilikom skokova koristite sistem naginjanja naprijed-nazad (to ste naučili na početku) jer ćete dalje doskočiti i moći raditi vratolomne elemente. Kod doskoka se malo nagnite naprijed. A i u zraku možete manevrirati quadom lijevo-desno. Ma, brzo ćete shvatiti.

Nema tu neke velike filozofije, vozite i pobjeđujete protivnike u zanimljivom prvenstvu. Ekipa iz Black Rock Studia odradili su odličan posao i dobro nas zabavili, pogotovo u mreži. Naravno, u Pure se možete utrkivati i preko Interneta s još 15 drugih vozača. Definitivno preporučujemo… 🙂

+ Hvalimo
– ideja
– različite taktičke mogućnosti
– zvukovi Spora, simpatično

– Zamjeramo
– problem s kamerom prilikom velikih skokova i uspona
– neki nivoi su malo "smuljani"

OCJENE:
Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:

Konačna ocjena: 88%

BIOKARTA
Naziv igre: Pure
Platforma: PC, Xbox 360, PS3
Izdavač: Disney Interactive Studios
Autor: Black Rock Studio
Vrsta: trkaća simulacija
Max. igrača: 16
Namijenjena: klincima
U prodaji od: 3. rujna 2008
Homepage: http://disney.go.com/disneyinteractivestudios/product.html?platform=pc&game=pure

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.