RECENZIJA: Resident Evil Umbrella Chronicles

Ova igra vodi nas kroz lokacije resident Evila 0, 1, 2 i 3, a otkriva nam i neke nove lokacije da bismo se u potpunosti upoznali sa pričom o korporaciji Umbrella koja je krivac za sve te horde zombija koje nas opsjedaju. Izvrsna verzija na Wii konzoli ima mnogo prednosti u odnosu na ostale konzole budući da Wiimote daje igraču osjećaj stvarnog pucanja, baš kao svjetlosni pištolj na Playstationu 1 i 2.

Grafika je mogla biti i bolja, ali na Wii konzoli ona nikada nije bila najvažniji faktor. Sistem upravljanja i atmosfera su odlično pogođeni tako da će svatko tko je već igrao neki naslov iz serijala doći na poznati teren.

Mnoštvo čudovišta (među njima su i životinje zombiji) napadaju vas sa svih strana i vrlo rijetko vam daju da se odmorite. Od oružja imate pištolj koji ima neograničenu količinu streljiva dok ostalo, moćnije oružje, morate pokupiti i pobrinuti se da uvijek imate streljiva.

Pištolj je dovoljan na početku igre ali ćete otkriti da nakon nekog vremena nije dovoljan za svladavanje malo jačih zombija. Oružje se igranjem i nadograđuje u smislu razorne moći što malo olakšava posao igračima. Osim toga, svaki zombi ima neku slabu točku – ako ga pogodite baš tamo, odmah pada mrtav (hm…, još jednom mrtav). Jedini problem je što je tu točku vrlo teško precizno naciljati tako da ćete se uglavnom morati pouzdati u brzinu prsta na okidaču i pravovremeno punjenje oružja.

Težak zadatak istrebljenja zombija biti će vrlo zabavan i vjerujemo da ćete igru zaigrati više puta. Sjetimo se samo uspjeha Resident Evila na Nintendovom Gamecubu. Igra je uvijek nestajala sa polica u nekoliko dana a i posebno rađeni kompleti konzole sa igrom bili su tražena roba.


Grafika u igri zadovoljavajuća je, na Wiiju se ne može niti očekivati nešto bolje, ali u kombinaciji sa zvukom stvorena je prava Resident Evil atmosfera. Igru preporučujemo svim ljubiteljima serijala i onima koje vole horror igre ili filmove.

+ Hvalimo.
– atmosfera
– oružja
– izgled zombija
– Zamjeramo.
– čudan sistem nadogradnje oružja

OCJENE:
Radnja: 7
Grafika: 7
Zvuk: 7
Igrivost: 8
Ukupni dojam: 7
Konačna ocjena: 72%

Platforma: Wii
Izdavač: Capcom
Autor: Cavia Inc.
Vrsta: pucačina iz prvog lica
Max. igrača: 1-2
Namijenjena: odraslima
U prodaji od: 13. studenoga 2007
Homepage: www.residentevil.com

 

 

 

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.