RECENZIJA: Rhiannon, Curse of the Four Branches, prava point and click avantura

U ulozi ste prijatelja obitelji čija kći Rhiannon čuje čudne i zastrašujuće zvukove u kući u koju se obitelj odselila. Ostavljaju vam ključ i kuću koja se preuređuje na raspolaganju. Kuća se nalazi u zabačenom dijelu Walesa i zove se „Ty Pryderi“. Vrlo brzo ćemo vidjeti da, osim imena, kuća ima i neke druge osobine živih bića.

Poruka na telefonskoj sekretarici odaje vam da su i radnici koji su započeli preuređivati kuću otišli zbog tajanstvenih događaja i nesreća koje su se događale. čudni zvukovi na dvorištu i u kući neće nedostajati i natjerat će vas da nastavite sa istraživanjem.

Već na samom početku uočavamo veliku sličnost sa Mystom. Radnja je spora i ono što morate je istražiti svaki centimetar ekrana na kojem se nalazite da biste napredovali u igri. Radi se o tipičnoj point’n’click avanturi iz prvog lica u kojoj prevladava mračna i mistična atmosfera. Lokacije su detaljne i grafički dobro oblikovane, a za vrijeme igranja uvijek očekujete da će se pred vama iznenada pojaviti neko zlo i opasno stvorenje.

Dobro pregledajte svaki predmet i uzmite sve što možete jer svaki od tih predmeta ima svoju svrhu. Svakim korakom i svakom novom prostorijom pred vama se otvaraju novi misteriji.

Kroz igru se krećete mišem tako da dođete do ruba ekrana u željenom smjeru sve dok se ne pojavi strelica. Ukoliko kursorom dođete iznad predmeta koji možete uzeti, kursor će poprimiti oblik ruke. U gornjem dijelu ekrana nalaze se inventar i kratica za glavni izbornik – jednostavno dođite kursorom do gornjeg ruba ekrana i pojavit će se inventar.

Povremeno će se događati da budete malo dezorijentirani. To se najčešće događa kada se nalazite u prostoriji sa nekoliko izlaza pa ćete tu i tamo malo zalutati i morati se vraćati da biste krenuli željenim smjerom.
Grafika i zvuk nisu ništa posebno i uglavnom zadovoljavaju potrebe same igre.

+ Hvalimo
– atmosfera
– izgled lokacija

– Zamjeramo
– loš zvuk
– neke lokacije su bugovite
– spora radnja

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:
Ocjena: 60 %

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.