RECENZIJA: S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky

Radnja ovog samostalnog nastavka odvija se prije radnje prvog Stalkera i objašnjava odnose među raznoraznim frakcijama nastalim u postapokaliptičnom svijetu iza eksplozije černobila.

Mnoštvo mutanata i odmetnika koji lutaju ogromnim prostorima predstavljat će pravi izazov. Ukoliko izaberete neki teži ili najteži stupanj, morat ćete se dobro pomučiti da preživite sve opasnosti koje vrebaju na vas.

Sistem igranja je isti kao i kod prvog Stalkera. Za one koji nisu igrali izvornik, igra je u stvari pravi RPG iz prvog lica sa mnoštvom zadataka i nagrada koje možete pokupiti.

Sakupljajte sve na što naiđete i obavezno pretražujte mrtve protivnike jer će iza njih obično ostajati korisni predmeti. Neke ćete moći sami koristiti u igri dok ćete druge jednostavno prodati čim stignete do najbliže baze.

Oružja su standardna i tu nema nekih iznenađenja i ima ih dovoljno, kao i streljiva. čuvajte se radioaktivnih anomalija kojih ima napretek i u ovom nastavku su teže uočljive. U njima se nalaze i vrijedni predmeti koje prvo morate otkriti pomoću detektora i onda ih zgrabiti. Naravno, ne upuštajte se u to bez antiradijacijskih lijekova i lijekova općenito jer ćete vrlo brzo na ekranu vidjeti natpis „Game Over“.

Većina zadataka je poprilično teška ma koliko se laganima činili i pobrinite se da snimate pozicije redovno jer igra to u pravilu ne čini. S obzirom na jako velike prostore koje morate prelaziti vrlo je frustrirajuće prelaziti već viđeni teren ako ste zaboravili na čarobnu tipku „F5“ kojom snimate poziciju. Neki zadaci su ograničeni vremenski, a na neke nailazite iznenada na putu.

Grafika u igri je izvanredna i vrlo detaljna. Protivnici, priroda i oružja razrađeni su do detalja i često imate osjećaj da je čudo da se igra uopće vrti tako glatko i na jakim strojevima. Zvuk je otprilike u rangu grafike i niti na tom polju nema ama baš nikakvih zamjerki – glasovi su odlični, zvuk oružja također. Svi ti elementi stvaraju odličnu atmosferu u igri.

Jedina zamjerka igri je to što je na nekim dijelovima izuzetno teška i zahtjevna te zahtjeva pravodobno snimanje pozicije i ponavljanje akcije uvijek na malo drukčiji način.

+ Hvalimo
– izvrsna i detaljna grafika
– odličan zvuk
– dobra atmosfera
– odlični zadaci

– Zamjeramo
– ponekad je preteška

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:
Ocjena: 84 %

 

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.