RECENZIJA: Transformers

Još jedna igra prebačena sa igraćih konzola na računala neobavezna je arkada u kojoj iz trećeg lica spašavate Zemljane od Deceptikona ili u ulozi Deceptikona pokušavate nadmudriti Autobote i raditi nepodopštine po čitavom poznatom nam svijetu.

Igra je podijeljena na poglavlja koja morate uspješno završiti. Ukoliko ih ne završite, morate krenuti ispočetka. Tijekom igre napada vas suprotna strana a tu je i policija koja sve robote smatra neprijateljima. Igra prati radnju filma pa ćete morati zaštititi Sama Witwicka i njegovu djevojku da biste spriječili Deceptikone u njihovom naumu.

Tijekom igre svaki Autobot može se pretvoriti u neko od vozila i na taj način brže stići do cilja. Većina zadataka u igri mora biti riješena u određenom vremenskom roku – primjerice, vrlo često ćete morati doći do određenog mjesta u gradu a to će biti moguće samo ako se transformirate u auto. Za vrijeme vožnje možete pucati jer će vam na putu smetati Deceptikoni. Na nekim nivoima ne smijete dopustiti da Deceptikoni stignu na odredište prije vas jer to obično znači da niste uspjeli zaštititi Sama.

Naravno, možete igrati i na strani Deceptikona. I tu igra u potpunosti prati radnju filma a zadatak vam je uglavnom nanijeti što više štete „dobroj“ strani. Za razliku od Autobota koji dobivaju negativne bodove ako nepotrebno uništavaju okolinu, Deceptikoni mogu bez ikakve grižnje savjesti pucati na sve strane i uništavati sve što žele.

Igra je u stvari jako dobra i zabavna, a u kombinaciji sa gotovo u potpunosti interaktivnom okolinom zabavit će igrače svih uzrasta. Svaki predmet koji vidite u igri možete uzeti i bacati na neprijatelja. Koji put je to jedini način da ima se približite jer neki imaju posebne produžetke na rukama koji vam ne dozvoljavaju da im se približite a pucanje ne pomaže jer većina neprijatelja ima štitove.

Najbolji način da sredite takve nezgodne robote je uzeti neki predmet (automobil, drvo, ogradu,…), baciti ga na njega i brzo navaliti na njega dok je na podu. Dok leži, možete ga uzeti i baciti čime će izgubiti određenu količinu energije. Nakon što uništite nekog od neprijateljskih robota, obično iza njega ostaje ružičasto srce koje pokupite jer na taj način obnavljate energiju.

U igri se možete penjati po zgradama i odozgo napadati neprijatelje. Zgodno je što se na nekim krovovima nalaze predmeti koje možete iskoristiti kao oružje i baciti ih na protivnika.

Grafika u igri je odlična, zvuk je solidan a ukupni dojam je dobar jer se radi o igri koju ćete poželjeti odigrati i više puta.

+ Hvalimo.
– grafika
– zvuk
– igrivost
– trajnost

– Zamjeramo.
– problem s kamerom među drvećem
– baš ništa drugo…

OCJENE:
Radnja: 8
Grafika: 8
Zvuk: 7
Igrivost: 9
Ukupni dojam: 9
Konačna ocjena: 82%
Platforma: PC, DS, PS2, PS3, XBOX360
Izdavač: Activision
Autor: Traveller’s Tales
Vrsta: akcijska arkada
Max. igrača: 1
Namijenjena: svima
U prodaji od: 26. lipnja 2007
Homepage: www.transformersgame.com

 

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.