RECENZIJA: Winter Sports 2011: Go for Gold

Radnja
Nema radnje! Dobro došli u svijet zimskih sportova! Kao što smo već i spomenuli, zima je, pada snijeg, vrijeme je za zimske radosti. Ili sportove? Da, definitivno. Pred vama je devet različitih zimskih disciplina koje će vas zabaviti. I ove godine imate priliku biti jedan od sudionika zimskih sportskih igara. Naravno, kao i u drugim sličnim igrama (i sportovima), cilj je samo jedan – pobijediti!

Winter Sports 2011: Go for Gold, kao što to i njen naziv kaže, omogućuje vam ponovo put do samog vrha, odnosno put do zlata, najsjajnije natjecateljske medalje. Recenzirali smo i neke od ranijih naslova, idemo vidjeti što nam donosi ova igra.

9 zimskih sportskih disciplina
Dakle, pred vama je devet zimskih disciplina. Evo njihovog popisa:
– Bob (bobsled) – utrkivanje uvijek atraktivnim bob jurilicama u posebno pripremljenim i zaleđenim stazama (kanalima)
– Snowboard Cross – istovremeno utrkivanje 4 snježna daskača (snowboardera)
– Speed Skating (klizanje) – istovremeno utrkivanje 4 klizača
– Biathlon – kombinirana disciplina koja uključuje slobodno skijanje i pucanje
– Freeride Skiing – skijanje u slobodnom stilu
– Downhill Skiing – klasični skijaški spust
– Ski Flying – opet poznata disciplina skijaških skokova
– Figure Skating – umjetničko klizanje, raj za oči 🙂
– Snowmobile – utrkvianje u snježnim sanjkama

Kako pobijediti?
Lako! Mislim, kako se uzme. Naime, na raspolaganju vam je tri načina igranja. Prvo ćemo spomenuti posljednjeg, a to je Training. Svakako preporučujemo da prvo malo trenirate i naučite kako voziti pojedinu disciplinu. Nećemo sada ovdje posebno objašnjavati kako upravljati i koje tipke pritiskati, jer će vam to ionako pisati prije svake discipline. Naravno, ponešto se razlikuju u načinu igranja, ali brzo ćete shvatiti kako to funkcionira.

Quick cup je način igranja u kojem vam je na raspolaganju sedam ponuđenih kupova s različitim disciplinama, te još jedan u kojem sami možete “ugraditi” discipline koje same želite. A možda tada i pobijedite 🙂

Treći i posljednji, odnosno onaj koji se nalazi na vrhu izbornika je Career. Dakle, razvijat ćete se kao sportaš od samog početka, no cilj je i dalje isti – postati najbolji u svim disciplinama i osvojiti zlatnu medalju.

Riječ dvije o samom natjecanju
Nadamo se da ste dobro istrenirali sve discipline i da ste potpuno spremni za natjecanje. Ako ste pogledali najavni video, uvodne špice, pripreme i druge sitnice, sve djeluje sasvim dobro. No, sama igrivost nam i nije baš nešto legla. nekako nam djeluje previše sirovo i nezanimljivo. Ako to usporedimo s prošlogodišnjom igrom također sa zimskim sportovima, ne osjećamo neki osjetni napredak. A valjda se radi o kriznoj godini.

Prilikom vožnje imat ćete i neke dodatke kao što su Burst, Turbo ili Fairplay Stripes. To su dodaci koje aktivirate tijekom utrke a koji će vas dodatno ubrzati na stazi. To je kao da npr. ugradite turbo u guz… pardon, stražnjicu, a sad je li to pošteno ili nije, procijenite sami. Je atraktivno, ali nije realno.

Možda će vam biti zanimljiviji multiplayer mod koji istovremeno mogu igrati 4 igrača u Coins Contest, Capture the Flag ili Speed Contest načinu igranja. Isto tako, dobro je napravljen i replay, tako da ćete u “ponovljenim snimkama” moći vidjeti neke od najzanimljivijih elemenata. Ovaj nam se dio svidio.

Grafika i zvuk
Grafika bi mogla biti najjači dio igre, tako smo to mi vidjeli. Podigli smo detalje najviše što se moglo i sve funkcionira odlično. Ovo je jedini dio igre na kojem nemamo zamjerke. To se odnosi i na uvodne scene i opise, ne samo na utrkivanje. Zvuk je minimalistički ali dovoljan, onako kako i treba biti. Ako vam to nije dovoljno, kroz utrke vas prati glazba, koju možete i isključiti.

Winter Games 2011 još je jedan pokušaj…
…oživljavanja zimskih sportskih igara. No, možda više nego u prethodnim nastavcima imamo osjećaj da igra nema niti glavu niti rep. Istina, discipline su dobro napravljene, ali nećete dobiti osjećaj pravog zimskog ugođaja i pravog natjecanja.

Možda bi pametniji savjet bio, a s obzirom da smo ovu recenziju napisali 3.1.2011. godine, da kupite kartu za Sljeme i odete pogledati pravu Zimsku kraljicu, odnosno prava sportska natjecanja. Ovu igru definitivno – ne preporučujemo.

+ Hvalimo
+ solidna grafika i zvuk
+ dobro opisan način igranja
+ zanimljiv replay

– Zamjeramo
– slaba igrivost
– loš (i malen) odabir disciplina
– ne baš zanimljive staze

OCJENE:

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:

Konačna ocjena: 70%

Minimalni hardverski zahtjevi:
•    Windows 7 / Vista / XP
•    Intel Pentium 4 na 1.5GHz ili AMD Athlon Xp 1500+
•    1 GB RAM
•    nVidia GeForce 6600, ATI Radeon X1300 s 512MB memorije
•    5 GB praznog prostora na tvrdom disku

Naziv igre: Winter Sports 2011: Go for Gold
Platforma: PC, PS3, Wii, Xbox 360
Vrsta: sportska simulacija, zimski sportovi
Izdavač: DTP Entertainment
Autor: 49Games
Max. igrača: 1
Namijenjena: klincima
Preporučena cijena: –
U prodaji od: 28. rujna 2010
Službena stranica: www.49games.de/index.php?id=328

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.