RECENZIJA: Zombie Shooter 2, upucaj me sad!

Radnja
Gdje je granica između života i smrti? Može li znanost spasiti ili će upropastiti ljudsku rasu? Nećemo se ovdje baviti filozofijom, nego akcijskom igrom koja je pred nama. Ljudska rasa je po tko zna koji put u opasnosti! Naučnici su već u prvom dijelu igre napravili kardinalnu grešku i sami sebe pretvorili u čudovišta, zombije. Zaraza se i dalje širi, no ima još uvijek “zdravih” ljudi koji će pokušati spasiti čovječanstvo o d propasti.

Zombie Shooter 2 je možda ne grafički napredna, ali vrlo simpatična igra s odličnom atmosferom, a koja nas po stilu igranja (3D pogled iz trećeg lica i ptičje perspektive) vraća u neka stara dobra vremena. Igra je kombinacija akcije i RPG-a (Role-Playing Game), tako da vas očekuje i puno akcije, ali i strategije, naoružavanja i opremanja vašeg lika o čemu ovisi i njegovo napredovanje.

Više modova igranja
Po uzoru na prijašnje nastavke igre, i ovdje vas očekuje više načina igranja. Survival mode je način igranja u kojem morate preživjeti što duže možete. U njemu ćete pronaći Stand Firm Mode, u kojem imate Stand Firm (upucaj sve na mapi i preživi što duže možeš) i Gun Mode (dobiješ topovsku kupolu s kojim gađaš zombije, a kako napreduješ pojačavaš je boljim pucanjem, raketama, zaštitom i dodatnim ljudima). Drugi način Sirvival igranja je Career Mode u kojem se napucavaš sa zombijima i napreduješ u rangu. I to je otprilike to, ne previše inventivno – pucaj dok ti zubi ne utrnu.

Drugi način igranja (onaj pravi) je Campaign. Kao što i sam naziv kaže, krećeš ispočetka, kampanju po kampanju. E, mi ćemo se držati tog zanimljivijeg dijela igre…

Zombie Shooter 2, upucaj me sad!

Muško ili žensko – pitanje je sad?
Kad već govorimo o likovima, na raspolaganju su dva – muški (Drake McMannis) i ženski (Nina Rossow). Otprilike su podjednaki, s tim što je Drake nešto fizički jači, a Nina je spretnija i ima više novca na početku. Ovisno o vašem stilu igranja, odaberite lika. Ne, nije sramota biti žensko u igri, ne, ne, Nina je itekako spretna.

Nakon odabira lika, trebate odabrati “perk”, odnosno nešto po čemu će vaš lik biti dominantniji, što mu je specijalnost. Na raspolaganju ih je osam i to redom:
– Autotherapy – liječenje
– Analyst – procjenjuje situacije, pametan je, brže raste status i iskustvo
– Economyst – majstor za novac, ako ga nađe više će ga “zagrabiti”
– Night Vision – odlično vidi u mraku
– Vampirism – isisava energiju iz mrtvih zombija i povećava sebi zdravlje
– Hypnotist – hipnotizira zombije tako da se oni počnu boriti na vašoj strani
– Observant – stručnjak za pronalaženje tajnih i skrivenih objekata
– Boxer – majstor u bliskoj borbi bez oružja, bolji od zombija

Nakon odabira perk-ova, trebate pridodati i Skill-ove. Na početku imate 3 boda koje možete dodijeliti na Health (zdravlje), Power (snaga, izdržljivost), Speed (brzina), Accuracy (bolji strijelac), Intelect (brže vam se razvija lik), Observant (otkriva tajne lokacije) i Money (novac).

I na kraju, kako igra ne bi bila previše krvava, možete odabrati standardnu crvenu ili manje krvavu “zelenu” krv, što ne izgleda loše. Mi smo naravno izabrali… hm… da… I kad ste to sve definirali, kreće i sama igra…

Zombie Shooter 2, upucaj me sad!

Pa koliko vas je?!?
Iako ih na početku nema toliko puno, mora vam odmah biti jasno da će zombija biti sve više i više, sve su pametniji i vrlo će vas često opkoljavati i neće imati milosti. A zombija ima zaista raznih – muških, ženskih, manjih, većih, mumija, brzih, naoružanih, jačih, žilavijih, zombie pasa i štakora,… Ma, ima ih na stotine istovremeno na ekranu i niti trenutka vam neće dati mira! Kretat ćete se po gradu koji je praktički u ruševinama, tu i tamo je nešto čitavo.

Gdje god se kretali, pretražite sve što možete, a pogotovo je dobro ako pronađete pokoju tajnu lokaciju gdje se nalazi veća količina streljiva i novca. Isto tako, razbijte sve sanduke koje možete, u njima se može pronaći puno korisnih stvari. Inače, novac ćete koristiti u posebnim RSU jedinicama (Remote Servis Unit) gdje ćete kupovati sve – od oružja i streljiva do oklopa i lijekova. RSU jedinice se tu i tamo nalaze na nivoima, pa ih svakako iskoristite.

Iskoristi sve što možeš
Iako naizgled igranje djeluje lagano, što u početku i je, kako se igra bude razvijala, na vas će istovremeno navaljivati sve više i više različitih zombija. Stalno se krećite i ne dozvolite da vam priđu blizu jer opako grizu i brzo oduzimaju energiju. Poneki će iza sebe (kad ga pogodite) ostaviti neki predmet (streljivo, lijekovi) što svakako pokupite.

Što se samog kretanja tiče, za to koristite kursore (W, S, A, D), dok oružjem nišanite i pucate mišem. Nije loše bježati unatrag i pucati, što ćete brzo i sami shvatiti. Od ostalih tipki koje su bitne za igranje su F (flashlight, baterijska lampa), I (inventar), L (logovi, poruke), Q i E (promjena oružja).

Kako budete napredovali u igri, tako će vam rasti i status (skill), što znači da ćete se sve bolje snalaziti na terenu i upravljati oružjima. Ako na terenu vidite i burad crvene boje, pokušajte zombije navući na njih, jer su eksplozivna. Naravno, vi pokušajte biti čim dalje. Kasnije ćete tijekom igre moći nadograđivati oružja (čak 60 vrsta) voziti i automobile s rotirajućim mitraljezima (vrlo efektno), bit će tu i drugih zanimljivosti (bacači raketa, radari, borbeni roboti), no nećemo vam sve otkriti… 🙂

Zombie Shooter 2, upucaj me sad!

Grafika i zvuk
Uh, teško pitanje. Ajde, zvuk je ok, zombiji urlaju i mrmljaju, a zvuk oružja i punjenja je dobar. Glazba u igri je možda još i bolja, dobro se uklapa u atmosferu. No, ono što nikako nije dobro riješeno je grafika i igrivost. Po nama najlošiji dio igre. Istina, igra ima simpatičnu atmosferu, ali mogli u su napraviti veći iskorak u grafici u odnosu na prvi dio.

Trikovi (Cheat codes)
U igri otipkajte (ne rade u Sirvive modu):
remgamma – uklanja gamma iz nivoa
stwin – završava nivo
cheath – daje vam 1000 hp.
st1 – daje vam 15000 hp.
st2 – neranjivost
stammo – dodatno streljivo
stexp ili cheatexp – dodaje dovoljno exp za novi nivo
cheats – dodaje + 50 na speed skill.
cheatw – dodaje + 100 skill-ova na weapons reloading
stkk – ubija sve zombije u radijusu od 1000 piksela od vašeg igrača
stk9 – ubija sve zombije na mapi
stgod – maksimalizira sve skill-ove (osim perka) na 100 ili 200, te ddaje 50.000 u novcu
stm ili cheatm – dodaje 10.000 u novcu
stshop – downloada shop u nivo, ako ga nema
… ima ih još, ali i ovi su vam dovoljni… 🙂

Simpatična igra koju vrijedi probati
Iako Zombie Shooter 2 nije igra najnovijeg datuma, niti je posljednja riječ grafike i igrivosti (nije niti blizu), ima neke elemente koji su nam se jednostavno svidjeli, i zato smo napravili recenziju. S druge strane, cijena igre je vrlo mala, tako da vjerujemo kako je vrijedi spomenuti malo šire. Iako su ocjene igre vrlo slabe, igramo je već danima, misije su nam simpatične, pa vjerujemo kako bi igra moga zainteresirati i vas. Niže je link za besplatni demo download sa službenih stranica igre, pa sami probajte igru i procijenite jesmo li u pravu. Ako ništa drugo, osjetit ćete duh nekih prošlih vremena. I naravno – udri po zombijima!!!

Zombie Shooter 2, upucaj me sad!

+ Hvalimo
+ zanimljiv stil igre, sasvim ok ptičja perspektiva
+ široka paleta oružja i načina napredovanja
+ zvuk i glazba
+ zanimljivi nivoi
+ smiješni hardverski zahtjevi

– Zamjeramo
– grafika je – koma!
– slaba igrivost
– ne vidi se vaš lik kad je u nekim objektima
– neprecizno gađanje

OCJENE:
Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:

Konačna ocjena: 66%

Minimalni hardverski zahtjevi:
•    Windows 7 / Vista / XP
•    DirectX 9.0c
•    Intel Pentium IV 2.4 GHz ili odgovarajući AMD procesor
•    512 MB RAM-a
•    nVidia GeForce FX 5700 ili ATI Radeon 9600 s 128MB RAM-a
•    2,5 GB praznog prostora na tvrdom disku

Naziv igre: Zombie Shooter 2
Platforma: PC
Izdavač: CDV Software
Autor: Sigma Team
Vrsta: akcijski RPG
Max. igrača: 1
Namijenjena: svima
Preporučena cijena: 19,95$
U prodaji od: 23. rujna 2009
Homepage: www.sigma-team.net/games/action/zombie-shooter-2.html
Demo download: http://downloads.services.sigma-team.net/zombie_shooter2.exe (563MB)

Oglas
Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.