Rocketbirds Hardboiled Chicken – kada se Rambo pijetao sukobi s vojskom pingvina [recenzija]

Da, dobro ste pročitali! Kako je to kada je pijetao Rambo (tako smo ga mi nazvali) krene u boj s čitavom vojskom agresivnih pingvina. E, pa, sad ćete vidjeti!

Oglas

Radnja

Radnja igre je skroz jednostavna. Naš junak je i inače vrlo opasan. A sad je još opasniji. Sa zvijezdom petokrakom na čelu (ali ne crvenom) krenut će u misiju iz koje nema povratka. Njegov je cilj Putzki, pingvinski diktator koji terorizira grad Albatropolis. Krećete u lov na diktatora, oslobađanje grada, a usput možda spasite i generalovu kćerku koja je prava “koka” 🙂

Izaberete li solo igranje ili u paru u kooperativnom modu, zabava vam je garantirana. Svakako preporučujemo kooperativni mod za dva igrača, zabavnije je. Dobro se naoružajte i krenite u lov na diktatora, a putem sredite sve koji vam budu smetali.

Prije samog početka… što, 3D?

Spomenimo kako je igra Rocketbirds: Hardboiled Chicken nastala na temelju popularne online browser igre -based game Rocketbirds: Revolution! (link na ovu igru je niže), s tim da je naš raketni pijetao dobio i neke dodatke u igri kao što su novi likovi, nove misije, nove zagonetke, odlična glazba, retro video isječke te… 3D!

Da, igrati možete i u 3D maniri. Nije samo da možete uključiti 3D mod, nego možete podesiti i “dubinu” 3D efekata, kao i podesiti naočale za 3D u igri. Kada smo vidjeli ove opcije mislili smo da se radi o nekoj zafrkanciji, ali vjerujte nam na riječ – ovo radi.

Radi se o takozvanom “stereoskopskom” 3D efektu (poznat i kao 3D imaging), a to je tehnika koja stvara iluziju dubine slike, a koju možete vidjeti preko stereoskopskih naočala. Radi se o jednostavnoj tehnici naizmjeničnog “puštanja” slike na lijevo i desno oko, tako da ćete dobiti 3D efekt, odnosno imat ćete osjećaj da vidite u tri dimenzije.

Krećemo u lov na diktatora Putzkog!

Nakon što odaberete način igranja (single, co-op local, co-op network) krećemo u lov na diktatora. Igra je vrlo jednostavna za igranje i nemamo vam tu što puno reći. No, pokušat ćemo izdvojiti neke zanimljivije elemente.

Radi se o side-scroll platformskoj akciji kojoj se radnja uglavnom razvija prema ddesno, ali nekada ćete se i vraćati po nižim ili višim platformama kako bi nešto pokupili. Nakon uvodnog videa kreće sama igra, no sve je već sada jasno. Na svom putu susretat ćete hrpu do zuba naoružanih pingvina koje ćete trebati srediti.

Na samom početku naoružani ste samo pištoljem. Nije nešto, ali će poslužiti. Kasnije ćete dobiti automatski pištolj (kao nekakav uzi), pa sačmaricu (uh, ta je dobra!) i druga oružja. Stanje vašeg zdravlja i količinu streljiva pratite u gornjem lijevom uglu. Pištolj je dobar je ne troši puno streljiva. Zanimljivo je i kad priđete jako blizu pingvinima možete ih lupati šakom (automatski se “pali” šaka), što ih može izbaciti iz takta.

Al’ se množe ti pingvini!

Ispočetak je lako, uglavnom ste jedan na jedan s pingvinskim vojnicima, no kasnije se pojavljuju dva, tri i više. Naravno, i bolje su naoružani i odlično gađaju, tako da će vam energija brzo padati na nulu. Srećom, uokolo je razasuto dosta paketa s lijekovima, pa ih iskoristite. Isto tako, svaki put kad sredite nekog pingvina, iza njega će ostati pokoji metak pa ih pokupite.

I tako će naš “pijetao rata” (Coq of War) napredovati, sve dalje i dalje. Putem ćete morati rješavati i razne zagonetke, sakupljati kartice s čipovima za otvaranje vrata (plave, crvene, zelene,…), a bez kojih nema dalje. Pretražite sve što se može, naći ćete ih negdje.

Na nekim nivoima se možete “sakriti” iza zida (kvazi 3D, hehe), tako da vas pingvini ne mogu pogoditi (tipka “E”). Čak mogu i proći pored vas da vas ne vide, pa ih samo sredite s leđa. Ako ih gađate pištoljem, morat ćete ih pogoditi desetak puta, automatskim pištoljem nešto manje, a našom omiljenom sačmaricom “tandžarom” dva puta i u vječna lovišta!

E, sad, malo korisnih trikova. Kada gađate pingvine, preporučujemo da čučnete jer ćete ih sigurno pogoditi. Ako stojite a oni čučnu, od pogotka ništa, ali vi možete dobiti metak. Dok ih gađate ne dajte im da predahnu i upere oružje u vas, sredite ih do kraja!

Posebno je simpatična borba u zraku, jer ćete letjeti mlaznim rancima (jetpac). Pa, igra se i zove “rocket birds”, a letjet ćete oko cepelina koji je u vlasništvu (već pogađate) diktatora Putzkog. Ako i poginete koji put, ne brinite, autosave radi odlično tako da ćete brzo napredovati. Eh, da, primijetit ćete da ne radi tipka “Esc” za izlazak u igri, za to vam služi tipka “backspace”. A dalje je lako 🙂

Kako budete napredovali u igri otključavat će vam se i neke tajne koje sada nećemo opisivati kako vam ne bi pokvarili igru. Naime, nekakva se tajna krije iza pingvinske vlade 🙂 Spomenimo i kako se kooperativni mod po radnji ponešto razlikuje od single playera, prilagođen je igranju dva igrača, kao što smo rekli – vrlo je zabavan.

Grafika i zvuk

Za ovakav tip igre grafika je jako dobra. liko vi su veliki, glatko se kreću, komande su prirodne, tako da ćete se lako snalaziti. Hardverski je igra vrlo skromna i radit će praktički na svakom računalu s grafičkom karticom s 256MB RAM-a.

Glazba nam je čak i jači dio igre, odlična je, sviđaju nam se glazbeni naslovi koji su za ovu igru posebno odabrani. Jako, jako dobro! Uz prilično dobru igrivost, za tehnički dio igre bez razmišljanja dajemo – prst gore!

Zaključak

Jako simpatična igra. Iskreno, nismo od nje očekivali ništa, no priznajemo da je ponovo igramo, toliko nam je draga. Naravno, to se odnosi na kooperativni mod koji je totalno simpa. Nemamo vam puno što filozofirati nego preporučiti kupovinu igre. Na Steamu košta samo 7,99 eura, a ako je hoćete probati link za download je niže).

Isto tako, preporučujemo i da isprobate originalni Rocketbirds: Revolution!, link je također nešto niže. Igra možda ima nisku ocjenu, ali za tu vrstu igara (platformska akcija) ona je itekako zaslužena i visoka. Što čekate, krenite u akciju, vi ste kokoš… pardon, pijetao Rambo, oslobodite grad, sredite diktatora!

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:
Konačna ocjena: 74%

+ Hvalimo
+ odlična glazba
+ 3D sučelje (podešavanje 3D dubine)
+ odlične kontrole igrača
+ crni humor 🙂

– Zamjeramo
– često se točno ne vidi gdje trebate i možete skočiti, pa morate nagađati
– igra je prejednostavna
– neprijatelji bi mogli biti žešći

Minimalni hardverski zahtjevi:
• OS: Windows 8 / 7 / Vista / XP
• Procesor: Intel Core 2 Duo E6320 na 1,86GHz ili Athlon 64 X2 Dual Core 4000+
• Memorija: 1 GB
• Grafička kartica: ATI Radeon HD 5450 ili NVIDIA GeForce 6600 GT s 256MB RAM-a
• Tvrdi disk: 557 MB

Naziv igre: Rocketbirds: Hardboiled Chicken
Platforma: PC, PS3
Vrsta: platformska akcija
Izdavač: Ratloop
Autor: Ratloop
Max. igrača: 2 (kooperativni mod, mreža)
Namijenjena: 12+
Preporučena cijena: 7,99 eura (Steam download)
U prodaji od: 18. listopada 2012
Web stranica: www.rocketbirds.com/hardboiledchicken
Slične igre: Rocketbirds: Revolution! – igraj besplatno online!

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.