Samsung CFG70 novi zakrivljeni monitor za okorjele gamere

Samsung Electronics je na ovogodišnjoj konferenciji Gamescom 2016 predstavio inovacije u svom portfelju zakrivljenih monitora. Evo dvije-tri riječi o Samsung CFG70 zakrivljenom monitoru.

Oglas

Inače se Gamescom 2016 održavao od 17-21. kolovoza 2016. u prostorijama velesajma Koelnmesse u Kölnu, najveći je događaj u svijetu računalnih i video igara te ove godine okuplja više od 345.000 ljubitelja računalnih igara, predstavnika medija, programera i trgovaca.

„Heroji u novim dimenzijama“, odnosno „Heroes in new dimensions“ tema je ovogodišnje konferencije u skladu s kojom tvrtka Samsung u svojim izložbenim prostorima gamerima nudi uvid u budućnost virtualnog natjecanja. Ove je godine naglasak na zakrivljenom 24-inčnom monitoru oznake GFG70, koji objedinjuje kristalno jasnu kvalitetu slike s mnogobrojnim značajkama namijenjenim strastvenim igračima, rečeno je prilikom predstavljanja.

Super Arena dizajn zakrivljenog monitora CFG70 poziva zaljubljenike u računalne igre da iskuse uzbuđenje pobjede iz više perspektiva. Uz zakrivljenost od 1800R (što ukazuje na radijus zakrivljenosti od 1800 mm) i široki kut gledanja od 178 stupnjeva, CFG70 monitor obavija igrača čitavim zaslonom i oživljava do sada skrivene boje i detalje. Integrirano LED osvjetljenje nadopunjuje unaprijeđen prikaz slike, dodatno pojačavajući uranjanje igrača u igru.

Samsung CFG70 monitor nudi vrijeme odziva za pokretne slike od 1 ms, omogućavajući dosljedan prikaz u stvarnom vremenu preko cijelog ekrana. Frekvencija osvježavanja zaslona od 144 Hz dodatno pogoduje jednostavnim prijelazima tijekom igranja igre. Spomenimo i kako je ugrađeno Gaming UX sučelje, tako da tijekom igranja igrači mogu prilagođavati sve ključne postavke zaslona, pomoću jednostavne kontrolne ploče, bilo da je riječ o vremenu odziva ili frekvenciji osvježavanja zaslona. Niz jednostavnih, lako dostupnih prečaca smještenih na prednjoj i stražnjoj strani monitora, gamerima pruža dodatne mogućnosti podešavanja najčešćih postavki tijekom igre.

Samsung CFG70 novi zakrivljeni monitor za igrače (Gamescom 2016) 02

Ovaj posljednji zakrivljeni monitor dodatno je poboljšan kako bi smanjio zamaranje vida i omogućio duže igranje. Funkcija protiv treperenja zakrivljenog monitora CFG70 sprječava nedosljednosti u prikazu, a značajka Eye Saver Mode štiti oči korisnika od štetnog isijavanja plavog svjetla. Ugrađena AMD FreeSync tehnologija preko HDMI priključka sinkronizira učestalost osvježavanja ekrana s AMD grafičkom karticom, kako bi dodatno smanjila ulaznu latenciju, zastajkivanje i kašnjenje prikaza, te stvorila dosljednu sliku.

Nova serija zakrivljenih monitora za igrače će u Hrvatskoj biti dostupna od listopada ove godine. Cijena je za sada nepoznata.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.