Stickman Soccer 2014 recenzija – igrajte nogomet s osmjehom

Isprobali smo simpatičnu igru Stickman Soccer 2014 na Android platformi. Svi koji ste ljubitelji nogometa trebali bi probati ovu simpatičnu igru koja će vas i nasmijati 🙂

Oglas

Igra je porijeklom iz našeg susjedstva, potpisuje je austrijski Djinnworks, a inačica o kojoj danas govorimo u našoj mini recenziji je nastavak igre Stickman Soccer koje ja imala više od 10 milijuna igrača. I novi nastavak ove nogometne simulacije ima također više od 10 milijunčića instalacija, a donosi vam prava nogometna uzbuđenja.

Naravno, nemojte Stickman Soccer 2014 niti pokušati usporediti s igrama kao što su PES (Pro Evolution Soccer) ili FIFA 201x, a koje su vjerojatno najbolji simulatori nogometa na svim platformama. Ipak, kada ste negdje na putu, daleko od svog računala, a imate sa sobom svoj pametni telefon (ili još bolje tablet!) na Android ili iOS platformi, moći ćete “ubiti” nešto vremena zabavljajući se uz ovu igru.

S obzirom da je mobilna tehnologija nešto drugačija od one na PC računalima, ovdje u potpunosti koristite blagodati ekrana koji je osjetljiv na dodir. Sve kontrole za igranje se nalaze na ekranu i to je dobro. Igrivost je vrlo dobro riješena i igra će teći vrlo glatko, naravno ovisno koji uređaj imate, no mi smo igru probali na Lenovo Yoga Tablet 10 uređaju iz 2013. godine i moramo priznati kako smo vrlo ugodno mogli igrati. Dakle, svi koji imate noviji uređaj moći ćete bez problema igrati ovu igru.

Naša je preporuka igrati na što većem ekranu, zato preporučujemo tablete, odnosno phablete (velike smartfone) s ekranima od 5,5 inča na više. Zašto? Radi “bockanja” igrača po ekranu. Probali smo igrati i na 5 inčnom ekranu i moguće je prilično solidno igrati, no nekako nam se čini kako je idealan uređaj veličine od oko 8 inča. Naravno, vi ćete se prilagoditi sa svojim uređajem koji imate 🙂

Sama igrivost je prilično dobro riješena. Kontrole za kretanje i dodavanje lopte, te ispucavanje na gol su vrlo jednostavne, i nalaze se s lijeve i desne strane ekrana. Sam način igranja možete dodatno popraviti u opcijama. Primjerice, možete postaviti igrače na automatsko trčanje, a vi samo trebate dodavati i pucati. Iskreno, taj nam se način igranja baš i nije svidio, više volimo trčati sami i znojiti se 🙂

Na samom početku imate ograničeni broj reprezentacija, možete ih otključati još, ali tada trebate gledati reklame 🙂 Naravno, možete postati i “Pro”, ali tada vas igra košta 2,05$. Inače je naravno besplatna. Isto tako, ako pogledate tri reklame za redom, tada nemate oglasa 2 sata, što nije loša varijanta.

Samo igranje i trčanje po terenu je zgodno napravljeno. Igrači su simpatični, mali i bucmasti, s buljavim očima, zato smo rekli kako ćete igrati igru s osmjehom. Sve što trebate je odabrati reprezentaciju i pobijediti protivnike. Svakako preporučujemo prvo malo trenirati, odigrati “brzu utakmicu” kako bi se upoznali s igrivosti igre, a tek nakon toga krenuti u neku ligu.

Ako vas zanima daju li se golovi lako – baš i ne, morat ćete dobro istrenirati pucanje na gol, jer su protivnički golmani prilično spretni. Cijelu igru prati i simpatična glazba dok ste u izbornicima, a za vrijeme utakmice publika navija – kada ste bliže golu onda se atmosfera uzavre 🙂

Stickman Soccer 2014 recenzija - igrajte nogomet s osmjehom 02

Sve u svemu, samo igranje igre je s jedne strane zabavno, a s druge prilično dobro i realno napravljeno, tako da nas je Stickman Soccer 2014 osvojio svojim simpatičnim, a opet sportskim duhom, glatkom grafikom i vrlo dobrom igrivošću.

Od nekih dodatnih podataka o igri, spomenimo kako vam je na raspolaganju 40 nacionalnih timova. Očekuju vas World Cup, America Cup, Europe Cup, duga i kratka sezona, razni stadioni, ispucavanje penala, razne animacije, igranje 11 na 11, ali i 4 na 4, različite težine igranja (easy, medium, hard, pro), automatsko trčanje (ako želite), i još puno toga… 🙂

Priznajemo kako nam se igra Stickman Soccer 2014 svidjela i svaki put kad smo je pokrenuli dobro smo se zabavili. Vjerujemo kako ćete i vi, pa vam je toplo preporučujemo. Pogotovo zato jer je besplatna, a možete je skinuti za Android i iOS platforme na slijedećim linkovima:
Stickman Soccer 2014 za Android
Stickman Soccer 2014 za iOS

+HVALIMO
+ vrlo igriva i zabavna
+ jednostavno upravljanje igračima
+ mogućnost automatskog trčanja

– ZAMJERAMO
– malo timova (nema Hrvatske!)
– igrači nemaju imena
– nema slobodnih udaraca

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.