Tableti će za nekoliko godina biti jaki kao igraće konzole, kažu u Electronic Artsu

Već su sada i smartfoni i tableti vrlo popularne igraće platforme. Upravo zato što ih imamo svakodnevno uz sebe, a i samim tim što su već prilično hardverski jaki uređaji, gaming se na mobilnim platformama u posljednjih 2-3 godine vrtoglavo razvija.

Oglas

Jedan od vodećih svjetskih izdavača video igara, Electronic Arts, vjeruje kako će kroz nekoliko godina tableti biti jaki kao igrađe konzole kao što su Xbox One ili PlayStation 4. Ako je onome što kaže Blake Jorgensen, glavnom financijašu Electronic Artsa, čini se kako dolazi vrijeme tableta. Naravno, kada govorimo o gamingu. Jorgensen čak tvdi kako će se za 4-5 godina tableti hardverski izjednačiti s konzolama, a tada kreće onaj pravi hardcore gaming, a ne samo ovaj casual.

Ovi trendovi bi u potpunosti mogli promijeniti i igraću industriju. Nije teško zaključiti kako one vrhunske igre kao što je Infinity Blade još uvijek nisu na tabletima, jer još uvijek hardverski nisu dovoljno jaki. No, sve se kreće u tom smjeru. primjerice, Apple tvrdi kako je iPad Air 2 čak 40% brži procesor (CPU) i 2,5 puta bolju grafiku nego što je to imao iPad Air 1.

U međuvremenu je Nvidia već naveliko najavljuje svoj novi Tegra X1 procesor koji će se nalaziti u novoj Nvidia Shield 2 konzoli. Taj procesor je već u rangu PS3 ili Xbox 360 konzola.

Svijet gaminga na mobilnim uređajima se razvija galopirajućom brzinom, nismo sigurni kako će opstati konzole…

Electronic Arts - tableti će za 4-5 godina biti jaki kao igraće konzole 02

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.