Tjedni pregled : što se sve dogodilo u svijetu gaminga

Ovaj tjedan je za gamere bio dosta uzbudljiv. Napokon smo dočekali da nam Nintendo pokaže svoju konzolu i nakon 6 dugih godina imali smo mali uvid u pravi nastavak – Red Dead Redemptiona – RDR2.

Oglas

Ovaj tjedan otvorili smo informacijom da nam u siječnju stiže Playstation VR.

Ovo čudo tehnologije u Hrvatskoj će koštati pravo malo bogatstvo, a radi se o prozoru u svijet Virtualne Stvarnosti. Trenutno je na tržištu dostupno oko 30-ak igara za PS VR, a dok dođe u naše ruke proći će ga sve “dječje bolesti“, otkriti će se većina njegovih mogućnosti, a vjerojatno će i neki od 230 razvojnih studija napraviti neku igru od koje će nam zastati dah.
U međuvremenu smo saznali i da PS VR radi na PC-u i Xbox One-u kao zaslon na kojemu se reproducira 2D sadržaj.

Rockstar najavljuje Red Dead Redemption 2

Cijeli tjedan je nekako protekao u ozračju koje nam je stvorio Rockstar. Prvo je u nedjelju obojio sve svoje društvene mreže logotipom u crvenom bojom, potom je u ponedjeljak objavio prvu sliku koja je motivom neodoljivo podsjećala na RDR, a službena je najava stigla tek u utorak.
U utorak je objavljena slika sa sedam kauboja na kojoj piše da igra dolazi na jesen 2017. godine, ali da nam prvi trailer dolazi u četvrtak.
Od tada smo svi željno iščekivali taj četvrtak, kada smo napokon dobili uvid u svijet novog Red Dead Redemptiona 2.

Nintendo pokazao svoju konzolu Nintendo Switch

Sve glasine koje su kružile već neko vrijeme, Nintendo je u četvrtak potvrdio svojim prvim videom o Nintendu Switch.
Riječ je u hibridnoj konzoli, nalik tabletu s baznom stanicom spojenom na TV, koja ima odvojive kontrolere. Može se koristiti kao prijenosna konzola, ali i kao kućna konzola na vašem TV-u.
Mnoge su stvari ostale nejasne, vjerojatno ih nećemo saznati još neko vrijeme, ali koncept se čini zanimljiv i u videu je prikazana igra NBA 2K17 koja sugerira da će se na ovoj konzoli moći igrati i poznate franšize i igre, a to je prednost nad ostalim Nintendovim konzolama. Ovu informaciju je Nintendo kasnije potvrdio popisom suradnika.
Nakon ovoga predstavljanja javila se i Nvidia koja je pričala o svome hardwareu u ovoj konzoli, pojavile su se mnoge druge glasine, analize i informacije, ali ništa previše konkretno i relevantno.
Glavno je pitanje koliko je snažna ova konzola i koliko je funkcionalan ovaj koncept. Nadam se da nas ova konzola, koja izlazi u ožujku sljedeće godine, neće razočarati.

Resident Evil 7 nas uveseljava novim teaserima

Capcom nam je redovito servirao po dva teasera u kojima je otkrivao neke nove i zanimljive gameplay mehanike.
Tako smo saznali da se početni level zove “ Escape from the house“, da se spremanje napretka u igri neće odvijati na pisaćim strojevima nego na uređaju s audio trakama te da se na dobar stari način loot radi tako da razbijemo kutije oružjem.
Riječ je o spajanju noviteta sa starim gameplay mehanikama poznatim iz prošlih igara, koje će sigurno stari gameri znati cijeniti i voljeti.

Sony napokon priznao da je PS4 Pro dosta bolji od običnog Playstationa 4.

Iako se Sony već duže vrijeme opire tvrdnji da PS4 Pro nije zamjena za stari PS4, činjenice govore drugačije. Sada je te činjenice potvrdio i sam Sony kada je rekao da novi PS4 Pro sadrži dva GPU-a iz PS4 te dodatni 1GB RAM-a.
Objasnili su da PS4 Pro ima dva načina rada, onaj “osnovni“ koji je namijenjen za standardne igre, a radi tako da se koristi samo dio GPU-a, te napredni način rada, koji se namijenjen boljoj grafici i stabilnijem FPS-u. Taj napredni način rada PS4 Pro konzole koristi cijeli GPU koji je zapravo sačinjen od dva GPU čipa iz PS4.
Objasnili su i dodatni 1GB RAM-a. Ukratko riječ je o aplikacijama koje rade u pozadini, one na običnom PS4 zauzimaju dio glavne memorije od 8GB, a u novom PS4 Pro se taj dodatni RAM koristi za pohranjivanje tih pozadinskih aplikacija.
Mi smo objasnili u čemu je opasnost ovih Sonyjevih riječi o čemu više možete pročitati ovdje.

Horor igra Amnesia napokon dolazi na Playstation 4.

Amnesia : The Dark Descent napokon dolazi na PS4 i to u paketu sa DLC-em Justine i A Machine for Pigs. Na PlayStation Storeu će biti dostupna od 22. studenog.

Ostale vijesti

Treba posebno napomenuti da je ovaj tjedan izašao i Battlefield 1, koji je već prvi dan oborio vlastite rekorde u broju igrača koji igraju ovu njihovu novu, već sada mogu reći, uspješnicu.Očekujte recenziju ove igre uskoro.

Od novih igara svakako treba izdvojiti i Sid Meier’s Civilization VI, koja je već sada naišla na pohvale igrača i kritičara. Čini se da su novosti koje donosi nova civilizacija igračima dobro sjele i očekujemo jednu dobru igru u ovome već pomalo zaboravljenom žanru. Očekujte i recenziju ove igre.

Ako posjedujete Playstation 4, a imate nekih poteškoća, svakako pročitajte i naš mali članak o rješenju čestih problema na PlayStationu 4.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.