Toybox Turbos recenzija – jako simpatične utrke autića, traktora, kamiona, kombajna…

Zabave nikada dosta, pogotovo kada je to za cijelu obitelj. A puno zabave i smijeha pružit će vam igra Toybox Turbos, neobična trkaća igra.

Oglas

Radnja

Zamislite situaciju – došli ste u trgovinu igračaka i odlučili kupiti novi autić klincu. Znate kako već izgledaju, u onoj kutiji. Koliko sada koštaju, u ovom trenutku to nije važno. No, važno je nešto drugo. Zamislite drugu situaciju u kojoj se možete utrkivati s tim istim autićima iz kutija? E, to je već nešto.

Upravo vam to pruža ova igra koja nam dolazi iz Codemastersa, vjerojatno najvećih majstora za trkaće video igre. Svima su vam itekako poznati mega-trkaći naslovi kao što su GRID, F1 2014, DIRT, TOCA Touring Car series, Colin McRae Rally i mnoge druge. E, pa, ovaj su se puta odlučili dobro zabaviti, tako a su napravili Toybox Turbos.

Kao što to i sam naziv igre sugerira, Toybox Turbos vam donosi vrlo zabavne utrke ovih malih autića iz kutija. No, nisu to samo trkaći auti, vozit ćete i traktore, kombajne, autobuse, kamione, pa čak i mjesečeve buggyje. Ukupno vas očekuje 35 različitih autića koje možete kupiti, izvaditi iz kutije i pokazati tko je najbrži!

Toybox Turbos recenzija 02

Kako izgledaju utrke?

Same su utrke vrlo zanimljive. Ima ih više vrsta. Primjerice, ako vozite klasične utrke, borit ćete se protiv tri druga vozača. Cilj je naravno pobijediti i osvojiti maksimalne tri zvjezdice. Više osvojenih zvjezdica donosi više novca za kupovinu novih autića, a samim tim i brže napredovanje u igri.

Kako budete napredovali u igri tako će se otključavati i staze. Morate proći 7 različitih grupa utrka, a u svakoj je po 6 utrka. Uglavnom, nikako vam neće biti dosadno. Važno je napredovati, skupljati novac kako bi mogli kupiti nove automobile s kojima se možete utrkivati. Naravno, svaki automobil ima posebne karakteristike koje vam mogu pomoći u pobjeđivanju. Na kraju svake grupe utrka morate pobijediti bossa, koji i nije nešto previše pametan.

Inače, utrka ima raznih:
– Classic – klasične, utrkujete se protiv tri protivnika
– Time Trial – u kojima u što kraćem vremenu morate proći stazu
– Elimination – eliminirate protivnika tako da mu pobjegnete “izvan ekrana”
– Overtake – prestizanje, morate prestići što više automobila
– Escape – bježite od volkana i poplave, nemojte se utopiti, budite brži!

Priča je poznata. Kako to mislimo? Pa to su sve koncepti koji su preuzeti iz ranije spomenutih igara, samo što je to u Toybox Turbos igri napravljeno puno zabavnije 🙂

Toybox Turbos recenzija 03

Oružja, ima i toga?

O, da. Ovo nisu klasične utrke, pobijedi i ideš dalje. Ne, ne. Na samoj stazi postoje i neki “dodaci” koje možete pokupiti, izgledaju kao paketići s poklonom. U njima se nalaze razna oružja (čekić, automatska puška,…), bombe koje bacate iza sebe, turbo, udar struje, magnet… Uglavnom, sve su to dodaci koji vam mogu pružiti prednost nad protivnicima. Nema ovdje pravila, nema sudaca, nije bitno sudjelovati nego samo – pobijediti!

Morate dobro procijeniti hoćete li pokupiti paket. Ako vam je na putanji svakako to napravite, no ako je negdje sa strane, može se dogoditi da vas protivnici prestignu. Eh, da, čuvajte se mina po stazi, što dalje sve ih je više i nije baš zabavno nagaziti na njih 🙂

Toybox Turbos recenzija 04

Staze…

Same su staze posebna priča. Ono što moramo odmah reži je kako su vrlo zabavne i nalaze se… na stolu! Da, vozit ćete se po kuhinjskim stolovima prepunim prljavog suđa, razbacane hrane, voća i povrća. Izbjegavajte prepreke i sakupljajte paketiće, a sve kako bi do cilja došli prvi.

Same su staze vrlo šarene i živopisne, iako sam pregled ponekad nije najjasniji pa se može dogoditi i da skrenete krivo. No, možda nije loše pratiti putanju gdje se nalaze novci razbacani po stazi, oni će vam uglavnom pomoći, a i ako ih sakupljate donose dodatnu zaradu.

Svidjelo nam se i kako na stazi na samom startu autići “turiraju”, odnosno nabijaju gas i odskakuju, vrlo simpatično. Isto tako, na stazama postoje i različite “kratice” koje vam omogućuju skraćivanje staze i postizanje dodatne prednosti nad protivnicima. Ponavljamo, sve je dozvoljeno, cilj je samo jedan – pobjeda!

Toybox Turbos recenzija 05

Savjeti i trikovi

Sve one taktike i način vožnje koje ste koristili u drugim igrama dobro će doći i ovdje. Izbjegavajte prepreke i tražite kratice na stazi, a u međuvremenu sakupljajte paketiće s poklonima u kojima se nalaze korisna oružja ili prepreke za protivnike. Oružja uglavnom imaju kratki domet, neka duži neka kraći, kako se igra bude razvijala brzo ćete ih naučiti.

Nemojte pretjerivati s kupovinom autića, birajte ih. Dobro dođu i oni koje “otmete” od bossova na kraju nivoa, naravno ako ih pobijedite. Ne morate žuriti, važno je da u svim stazama osvojite čim više zvjezdica, a kako bi vam se otvorila nova grupa staza, te kako bi napredovali dalje i dalje.

Svakako izbjegavajte prepreke. Najčešće su mine na stazi, no svaka staza ima i svoje neke specifične prepreke. Primjerice, vrlo ćete lako skliznuti sa staze i pasti sa stola, a to će vam oduzeti dragocjene sekunde u kojima će vas protivnici vrlo vjerojatno prestići.

Budite uvijek na oprezu i vozite čim preciznije, jer nema mape na stazi tako da nećete znati gdje su protivnici. Pokušajte na čim više staza osvojiti maksimalno tri zvjezdice. Ma, nemamo vam što više pametno za reći, sve znate… 🙂

Toybox Turbos recenzija 06

Grafika i zvuk

Naravno, igra Toybox Turbos nije napravljena u stilu drugih Codemastersovih trkaćih simulacija koje su prava remek djela. Ovo je sasvim drugačiji tip igre… istina, to je trkaća igra ali je prepuna akcijskih i zabavnih elemenata. Nema tako visoku igrivost i grafiku, ali to joj nije niti bio cilj. Ovdje je na prvom mjestu zabava.

Ipak, grafika je na visini, sve teče glatko i uživat ćete, to je sigurno. Igrivost je također prilično dobra, komande su vrlo jednostavne, a ziva i simpatična glazba prati cijelu igru. S tehničkim dijelom igre bit će te vrlo zadovoljni, nismo primijetili nikakve probleme, samim tim i što su minimapni hardverski zahtjevi zaista – minimalni.

Zaključak

Igra Toybox Turbos nam se jako svidjela. I dok čitate našu recenziju u kojom smo vam pokušali opisati one najznačajnije sitnice koje trebate znati, mi se i dalje igramo, kada je igra tako zabavna. Naravno, postoji i onaj multiplayer dio u kojem je sve zabavno i još zanimljivije nego kada igrate u single playeru.

S obzirom na cijenu i njene mogućnosti, vjerujemo kako će igru kupiti mnogi ljubitelji arkadno zabavnih trkaćih igara. Kao što smo već rekli, ovo nije klasična trkaća simulacija, nego igra koja će vas zabaviti u nedjeljno popodne. Ili neki drugi dan, kada vi to želite.

Svakako preporučujemo nabavku ove igre, Toybox Turbos je totalno simpatična igra sa simpatičnim vozilima, stazama, oružjima, atmosferom…

Radnja:
Grafika:
Zvuk:
Igrivost:
Ukupni dojam:
Konačna ocjena: 7,2 / 10

+HVALIMO
+ grafika, zvuk
+ licencirani auti
+ AllDrive multiplayer

– Zamjeramo
– katastrofalna igrivost
– nema mjenjača
– kaotičan izbornik

Minimalni hardverski zahtjevi:
• OS: Windows 8 / 7 / Vista / XP
• Procesor: : Intel Core 2 Duo na 2.4GHz ili AMD Athlon X2 5800+
• Memorija: 4 GB RAM-a
• Grafička kartica: AMD Radeon HD3870 / NVIDIA Geforce 8800 GT
• Tvrdi disk: 30 GB

Preporučujemo:
• Procesor: 4-jezgreni Intel Core i7 / AMD Athlon II X4 620
• Memorija: 8 GB RAM
• Grafička kartica: AMD Radeon HD 7870 3GB / Nvidia GeForce GTX 660 3GB

Naziv igre: Toybox Turbos
Platforma: PC
Vrsta: trkaća simulacija, akcija
Izdavač: Codemasters
Autor: Codemasters
Max. igrača: multi
Namijenjena: svima
Preporučena cijena: 14,99 eura
U prodaji od: 11. studenog 2014
Službena stranica: http://www.toyboxturbos.com/
Gdje kupiti: http://store.steampowered.com/app/287260/

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.