WikiPad – novi gamerski tablet u prodaji širom svijeta 31. listopada po cijeni od 499$

Jednostavnog naziva, WikiPad je Android koji je u prvom redu namijenjen gamerima, ili ako hoćete – onima koji ne mogu bez video igara. Konfiguracija i cijena – hmmm, izazovno.

Oglas

Za početak, spomenimo kako radi na moćnoj NVDIA Tegra 3 platformi s 4-jezgreniom procesorom na 1,4 GHz, ima veliki IPS ekran od 10,1 inča i rezolucije od 1280×800 točaka. No, ono što je najzanimljivije kod ovog tableta je da dolazi s posebnim gamerskim kontrolama koje su opet posebno prilagođene izgledu tableta. Drugim riječima, tablet možete koristiti i za normalno surfanje i multimediju, a ako se hoćete igrati odlično će vam doći ovaj gamerski dodatak.

WikiPad ima 1GB RAM-a, te 16GB ili 32GB prostora za pohranu podataka, no tu je i microSD ulaz za memorijsko proširenje. Sve u svemu, jači je od Archos GamePada koji ima 7 inčni ekran i 2-jezgreni procesor na 1,5 GHz.

Ipak, ako nas pitate, svi tableti su gamerski “defektivni” bez dodatnih kontrola. Upravo su zato napravili WikiPad koji je i odličan Android tablet ali i odlična gamerska konzola. A uvijek možete skinuti kontrole i nositi ga kao klasični tablet, zar ne?

Inače, premijerno je Wikipad predstavljen još u siječnju ove godine. Narudžbe se primaju na Wikipad web stranicama od 7. rujna, a službena prodaja počinje 31. listopada. Cijena – 499$. Istina, skuplji je od Amazon Kindle Fire HD ili Asus Transformer Pad TF300T tableta, ali ima veći ekran, bolji procesor i gamerske kontrole u Xbox stilu.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.