Xbox One – izlazak nove Microsoftove konzole odgođen… za neke…

Xbox One

U osam europskih zemalja kasnit će izlazak nove Microsoftove Xbox One konzole, koja će se na tržištu pojaviti već u studenom ove godine. A Hrvatska?

Oglas

Osam europskih zemalja neće ove godine dobiti Xbox One konzolu, nego početkom 2014. godine, javljaju iz Microsofta. Nabrojimo ih – Belgija, Danska, Finska, Nizozemska, Norveška, Rusija Švedska i Švicarska. Novi datum nije “zakazan”, a iz Microsofta javljaju kako će to biti u ASAP 2014. godini – čim prije (As Soon As Possible).

Najveći problem koji su spomenuli u Microsoftu je lokalizacija, ugradnja dodatnih glasova i jezika, kao i sklapanje novih partnerskih odnosa s lokalnim tvrtkama, a kako bi se na lokalnim tržištima pojavilo čim više lokalnih aplikacija i drugih sadržaja.

Malo nam se čini čudan odabir zemalja u kojima se neće u prvom naletu pojaviti nova Xbox One konzola, zašto je to baš tako znaju samo u Microsoftu. Primjerice, u Belgiji se govori francuski, ali izlazi kasnije nego u Francuskoj. Ili pak u Švicarskoj u kojoj se govori talijanski, njemački i francuski, a pojavit će se nakon Njemačke, Italije i Francuske. Vrlo čudno…

Dobra je vijest da će se konzola pojaviti u navedenim zemljama ali nešto kasnije. U prvom krugu privilegirane zemlje u kojima prvo dolazi Xbox One su Australija, Austrija (jaka zemlja?!?), Brazil, Kanada, Francuska, Njemačka, Irska (još jedna jaka zemlja, ekonomski moćnik?!?), Italija, Meksiko, Španjolska, Velika Britanija, SAD i Novi Zeland. Očito su zemlje koje neće dobiti prve Xbox One nešto zgriješile 🙂

Ipak, u Microsoftu kažu kako će zemlje u kojima će kasniti Xbox One dobiti i poklon pakete igara zajedno s konzolom. Zato je treba naručiti odmah, tako kažu… Ah, da. A Hrvatska? E, pa mi smo i dalje trećerazredna zemlja, još ćemo morati čekati 🙂

O samom hardveraju kažu kako će biti vrhunska, ima odličan dizajn, a i ugrađena je nova Kinect for Xbox One generacija. To je prava multimedijska kutija, a nije teško prepoznati kako se vidi jasna poveznica s novim Windows 8 OS-om, odnosno “pločastim” izgledom. Uz novi Xbox One će se pojaviti i pregršt dodataka koji će vam dobro doći. Sve u svemu, jedva čekamo studeni kako bi vidjeli kako radi nova Microsoftova konzola.

Više o Xbox One potražite na službenim stranicama.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.