Kupac slučajno u starudiji pronašao CD s izvornim kodom Starcrafta!

Kažu kako je neki lik kupio kutiju punu starih Blizzard stvari i među njima pronašao CD sa izvornim kodom prvog Starcrafta.

Oglas

Prije otprilike mjesec dana, korisnik Reddita pod nadimkom Khemist49 našao se u posjedu neobičnog zlatnog diska s oznakom StarCraft Gold Master Source Code. Blizzard Entertainment je vidio vijest i Khemist je završio predajom diska pravim vlasnicima, koji mu su mu za uzvrat poklonili cijelu hrpu stvari.

Khemist49 je kupio kutiju starih Blizzard stvari na eBayu u travnju, da bi među njima pronašao zanimljiv disk. Navedeni disk navodno sadrži izvorni kod originalne StarCraft igre za kojeg je GameSpot objavio kao izgubljenog još 2000. godine. Blizzard je bio prisiljen ispočetka raditi na svojoj masovnoj popularnoj strategijskoj igri.

Drugi su korisnici u komentarima dali nekoliko prijedloga. Da objavi izvorni kod kako bi ga ljudi mogli preuzeti i kopirati, neki su rekli da bi ga trebao dati Blizzardu, a neki su mislili da ga treba čuvati negdje na internetu.

Khemist49 je izrazio strah da bi, ako bi učinio bilo što drugo osim što ga je dao Blizzardu, mogao imati problema sa njihovim odvjetnicima. Ali prije nego što je donio odluku, Blizzard mu je već javio da treba vratiti disk firmi jer je sadržavao intelektualno vlasništvo i poslovne tajne tvrtke. Tražio je neki pravni savjet na Redditu i konačno odlučio poslati disk natrag u Blizzard.

Nakon kratkog zatišja, Khemist49 je objavio da je Blizzard bio tako zahvalan što je vratio disk du su mu poslali kopiju Overwatcha, kupon na 250 dolara u Blizzardovoj trgovini i još neke sitnice te su mu čak ponudili da plate dolazak na BlizzCon ove godine.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.