Nanobit hrvatska tvrtka za mobilni gaming i dalje raste i zapošljava

Od osnivanja 2008. godine i samo dva zaposlenika, Nanobit je narastao do čak 75 naslova i 100 zaposlenika u tri ureda – u Zagrebu, Budimpešti te Bukureštu.

Oglas

Jedan od najuspješnijih startupa i izvoznika u Hrvatskoj će 2016. godinu pamtiti po dvije prekretnice – postizanje brojke od 50 milijuna downloada mobilnih igara i zapošljavanju 100-tog djelatnika.

Nanobitova četiri najpopularnija naslova prati više od pola milijuna korisnika Facebooka. U srpnju ove godine je dosegnuta brojka od 50 milijuna preuzimanja i instaliranja mobilnih igrica. Najveće tržište za plasman video igara i dalje su engleska govorna područja, dok sve brže raste azijsko tržište.

Najpopularniji naslovi Hollywood Story, Superstar Life, Chef town i Fashion City 2 su nerijetko istaknuti kao preporučene aplikacije Google i Apple Storea, a uskoro će tvrtka predstaviti i dva nova naslova.

Nanobit je nositelj nagrada Zlatni ključ koju dodjeljuje HIZ (Udruga Hrvatski izvoznici) za najboljeg malog izvoznika, Zlatna bilanca, Deloitte za najbrže rastuće Srednje Europe, Prijatelj studenata te, one najprestižnije, EY za poduzetnika godine na globalnoj razini. Sve veći interes za njim pokazuju europski i američki mediji jer dolazi iz male zemlje.

Kakvo je stanje u hrvatskom IT-u?

Ideja, hrabrosti i inovativnosti ne nedostaje, ali je veliko pomanjkanje obrazovanog IT kadra koji mahom odlazi iz Hrvatske. S problemom zapošljavanja je suočen i Nanobit, tim više što rijetko koji potencijalni zaposlenik ima iskustva u gaming industriji.  Također, manjak je školovanih crtača i ilustratora koji su Nanobitu neophodni u produkciji video igara. Trenutno zaposleni umjetnici u Nanobitu čine polovicu djelatnika. Zanimljivo je i istaknuti da nešto više od trećine zaposlenika čine žene, što je još uvijek, nažalost, rijetkost u IT industriji.

Ako niste znalli, Nanobit i dalje zapošljava – provjerite slobodna radna mjesta ili pošaljite otvorenu molbu.

nanobit-strucnjaci-za-mobilni-gaming-rastu-vec-8-godinu-zaredom-02

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.