Samsung CHG90 i CHG70 novi gamerski HDR QLED monitori, dijagonala do 49 inča!

Ako je suditi po Samsungu, ovi su monitori budućnost gaminga. Samsung CHG90 i CHG70 su zakrivljeni monitori koji podržavaju HDR tehnologiju koja je do sada bila rezerviranu za TV prijemnike.

Oglas

Posebno je zanimljiv zakrivljeni Samsung CHG90 koji ima dijagonalu od čak 49 inča, a koji će vam donijeti posebno gaming iskustvo. U kombinaciji s ultra širokim dizajnom modela CHG90 i quantum dot tehnologijom modelaCHG70, nova HDR integracija proizvodi realističnu i detaljniju sliku tako da ćete imati osjetno bolji doživljaj igranja s jasnijim bojama i oštrijim kontrastom.

QLED quantum dot tehnologija donosi novu metalnu jezgru koja podržava približno 125 posto sRGB spektra boja i 95 posto Digital Cinema Initiatives (DCI-P3) standarda filmske industrije za isporuku iznimno širokog raspona boja.

Samsung CHG90 postavlja novi vizualni standard za gaming zaslone reproducirajući 32:9 omjer slike i razlučivosti 3840×1080 double full HD (DFHD) na 49-inčnom zaslonu. CHG90 igračima doslovno proširuje prostor za igranje. Svojim širokim dizajnom monitor nadmašuje industrijske standarde, a u isto vrijeme predstavlja najširi monitor u gaming portfelju tvrtke. Uz zakrivljenost od 1800R i izuzetno širok kut gledanja od 178 stupnjeva, monitor omogućava izvrsnu vidljivost sadržaja s bilo koje pozicije unutar određenog prostora. Zahvaljujući tome, igrači više ne moraju brinuti o logistici, troškovima i okviru koji prekida sliku prilikom kombiniranja više monitora manjih dimenzija kako bi dobili proširenu sliku.

Idealan za pucačke igre, utrke, simulacije leta i igre prepune akcije, CHG90 usklađuje ubrzanu frekvenciju osvježavanja zaslona (144Hz) i odaziv pokretne slike od 1ms (MPRT) s naprednom četvero-kanalnom tehnologijom skeniranja kako bi se spriječilo zamućivanje slike u pokretu i kako bi se proizvela dosljednija slika na cijelom zaslonu.

Dostupan u dijagonalama od 27 i 31,5-inča, Samsung CHG70 objedinjuje HDR i quantum dot tehnologije, a frekvencija osvježavanja zaslona od 144Hz dodatno poboljšava reprodukciju igraćeg sadržaja. Ova kombinacija nudi igračima svjetliju (do najvišeg osvjetljenja od 600 nita), jasniju (razlučivost 2560×1440 WQHD) i detaljniju igraću arenu koja ističe i najmanju vizualnu nijansu u iznimno svijetlom i tamnom okruženju.

Samsung CHG90 i CHG70 su prvi kompanijini gaming monitori s novom AMD Radeon FreeSync 2 tehnologijom. Ova napredna funkcionalnost uklanja zastajkivanja i cjepkanja slike koji često ometaju tijek igre kako bi pružila nesmetane prijelaze scena. Radeon FreeSync 2 također podržava širok raspon boja kako bi prikazao HDR sadržaj uz dvostruko veće osvjetljenje i boju u odnosu na sRGB standard. Kao rezultat toga, korisnici mogu uživati u jednostavnom plug-and-play HDR iskustvu igranja bez kašnjenja slike, a da pritom ne moraju često mijenjati postavke softvera ili monitora.

Kako se najnoviji gaming monitori tvrtke Samsung pripremaju za izlazak na tržište, tvrtka nastavlja proširivati njihovu iskoristivost i pripremiti širu igraću industriju za HDR sadržaj. Kroz strateško partnerstvo s tvrtkama EA studio DICE i Ghost Games, CHG90 i CHG70 monitori su prošli rigorozno podešavanje kako bi se osigurala optimalna HDR kvaliteta slike.

Dodatno, oba monitora su nedavno primila potvrdu HDR kompatibilnost s grafičkim karticama tvrtke Nvidia, što potvrđuje da mogu jasno prikazati široki raspon igara u HDR tehnologiji na raznim osobnim računalima.

Čak i prije njihovog puštanja u široku primjenu, CHG90 i CHG70 već su primili priznanje industrije kao vodeći u kategoriji monitora. Proteklog mjeseca Industrial Designers Society of America uvrstilo je oba monitora u njihove godišnje IDEA nagrade, koje odaju počast tehnologijama za inovaciju dizajna koje poboljšavaju ekonomiju, ali i cjelokupnu kvalitetu života. CHG90 je dobio brončanu nagradu u kategoriji potrošačke tehnologije, a CHG70 je uvršten među finaliste u istoj kategoriji.

Oglas

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.